På Cannes Lions' første dag ble shortlistene til Outdoor, Mobile, Design, Radio og Print sluppet. Tre norske byråer har fått plass på dagens shortlister.

Creuna er på shortlist i Design for DOGA, Design og arkitektur Norge, i underkategorien Creation of a New Brand Identity. Denne jobben har de vunnet gull med i både Eurobest, The One Show og Gullblyanten tidligere.

Her er Creunas casefilm for denne jobben (artikkelen fortsetter under filmen):


Morgensterns
jobb for Frivillig.no, «Would you have coffee with a stranger», er shortlistet i Outdoor i underkategorien Standard Sites. Dette er Norges eneste utendørsnominasjon. Både Og har vært produksjonsselskap og Notch var ansvarlig for teknisk utvikling.

Se denne jobben her (artikkelen fortsetter under filmen):


Anorak
forsvarer Norges ære i Radio & Audio med «The Distress Signal» for Amnesty, som er videre i underkategoriene Not-for-profit, Use of Radio or Audio as a Medium og Use of Audio as a Technology.

Her kan du se case-filmen for denne jobben (artikkelen fortsetter under filmen):


Ingen norske byråer har fått plass på shortlist i Mobile eller Print. Norge hadde tre shortlist-plasseringer i Print i fjor, men mobilkategorien har historisk vært en svak kategori for de norske byråene.

Fra før av er det kjent at Try kan vinne pris i Health & Wellness. Vinnerne i denne kategorien blir kjent i kveld, men de øvrige norske byråene må vente til i morgen for å finne ut om de kan innkassere løver for jobbene sine.

Les mer: Try og Røde Kors tjuvstarter Cannes-uka