Mediebyrågrupperingen Omnicom Media Group og konsernsjef Espen Klepper lanserer Hearts & Science som sitt tredje mediebyrå i Norge. Byrået ble grunnlagt i USA i 2016 og har allerede markert seg internasjonalt i priser som Media Agency of the Year av det anerkjente bransjebladet Adweek.

Ifølge Klepper er etableringen i Norge et ledd i å ekspandere videre i Europa der man så langt har kontorer blant annet i England, Tyskland, København og Stockholm.

Les også: Nok et rekordår for Omnicom til tross for fall i omsetning

- Vi opplever et fantastisk momentum med Hearts & Science internasjonalt og ekspansjonen i Europa er et naturlig neste steg for oss. Norge er et viktig marked basert på hvor digitale og teknologisk fremoverlente norske forbrukere er, sier Scott Hagerdorn, global toppsjef i Hearts & Science i en melding. 

Han mener videre at Omnicom Media Group i Norge «har gjort seg bemerket med en imponerende utvikling og innovasjonskraft over tid.»

- Fjorårets etablering av Annalect som et spesialistmiljø innenfor avansert databehandling og beslutningsstøtte har vist seg å være en kjempesuksess i Norge, hvilket nå gjør det helt naturlig for oss å lansere Hearts & Science også her, sier han.

Svein Eriksen blir byråleder
I forbindelse med lanseringen utnevnes Svein Eriksen som administrerende direktør for byrået. Han har 17 års fartstid fra Schibsted-konsernet, blant annet som toppsjef for Webtraffic i Norge og Sverige, samt ulike digitale roller i både SOL og Aftenposten, men gikk nylig til Omnicom Media Group.

Les også: Klepper henter inn tidligere Schibsted-topp

- Svein Eriksens kompetanse og svært tunge erfaring fra det digitale passer perfekt med Hearts & Sciences ambisjon om å ligge lengst fremme når det gjelder datadrevet markedsføring, sier Klepper.

Hearts & Science skal ha et særlig fokus på å integrere kundens data i mediekjøpet.

- Med Hearts & Science har vi nå tre ledende byrånettverk i vår portefølje som bistår våre kunder med rådgivning rundt strategi, innhold, teknologi, datadreven innsikt- og beslutningsstøtte. Med dette fortsetter vi å investere og strukturere oss helt i tråd med annonsørenes krav og forventninger. Hearts & Science er således et ytterligere steg for oss når det gjelder å agere disruptivt og fremtidsrettet, sier Klepper.