Mandag kveld gikk den første prisutdelingen i Cannes Lions av stabelen, og det var kategoriene Health & Wellness og Pharma som var først ut. Norge én jobb med på shortlist i Health i form av «Fail» av Try for Røde Kors.

«Fail» utgir seg for å være en viralvideo med morsomme tabber, men tar en dramatisk retning for å få frem budskapet om hvor viktig det er å kunne førstehjelp. Her kan du se kampanjen

Dessverre ble det ingen løve på jobben i denne kategorien. Dermed må både Try og Norge vente litt lengre på sine første løver.

I morgen ligger det norske håpet i hendene til Anorak, Creuna og Morgenstern, som kan vinne i Radio, Design og Outdoor. Vinnerne i disse kategoriene offentliggjøres tirsdag kveld.

Les mer: Morgenstern, Creuna og Anorak kjemper om Cannes-priser

Den aller gjeveste prisen i Health – Grand Prix – gikk til New York-byrået John X Hannes for deres 48 minutter lange film «Corazón – Give Your Heart», regisser av John Hillcoat. Filmen skal inspirere flere til å bli organdonor.

Les også: Norge svikter reklame-VM - hvert tredje Cannes-bidrag er borte (abo.)

Vi tok en svipptur langs Croisetten i Cannes, der de store internasjonale teknologiselskapene viser muskler. Se video her: