Det er nå klart hvilke unge bransjetalenter som skal representere Norge i Young Lions-konkurransene for Film og Digital. I film-kategorien er det teamet Martin Ruud Andersen og Andreas Servan fra Knowit som representerer Norge. I kategorien Young Lions Digital er det Christian Steine Lindvik og Daniel Eraker fra McCann som er Norges håpefulle.

Teamet Eraker og Steine Lindvik har jobbet som team i to år og begge er uteksaminert fra Westerdals i 2014. De gleder seg til å reise til Cannes.

- Vi håper på en fin og tydelig brief, og beintøff konkurranse. Young Lions pleier å holde et høyt nivå, og vi drar jo for å vinne – så vi forventer noen intense kvelder foran idéveggen.

- Hvilke forventninger har dere til Cannes-oppholdet som helhet?

- Vi gleder oss til å se masse knallfine caser og hente litt inspirasjon med hjem til neste morgenmøte på Brygga. Så blir det antakeligvis noen seine kvelder med dype glass og fine folk fra bransjen.

De legger ikke skjul på at å få muligheten til å representere Norge i Young Lions er en nokså bra ting å ha på CV-en.

- Vi tror det er bra for alle å komme seg til Cannes, og konkurrere internasjonalt så ofte som mulig. Men å vinne i Cannes er jo selvfølgelig helt sjukt. Det hadde vært gøy, det, sier de to til Kampanje.

- Tradisjonelt er det filmkategorien som har vært den gjeveste i Cannes-sammenheng – har dere noe forslag til hvordan kan man få til å løfte digitalkategorien?

- Vi opplever ikke film som noe gjevere kategori enn digital lenger. Begge deler er dritgøy, så lenge briefen og ideen sitter, sier de.

- Gleder oss til å slå på hjernen
Film-teamet fra Knowit som i løpet av en hektisk, kort Cannes-uke skal forsøke å lage reklamefilm i verdensklasse, er spente.

- Det vi gleder oss mest til er øyeblikket vi får briefen. Når vi kan slå på hjernen og leke med ideer, sier de to.

Det er allerede kjent at et team fra Geelmuyden Kiese skal representere Norge i Young Lions PR, mens et ungt team fra Futatsu Industries skal konkurrere på vegne av Norge i Young Lions Media.

- Etter en litt kronglete vei fikk vi til slutt også landet to team til Young Lions Film og Digital. Nok en gang sender Norge team til nesten alle YL-kategoriene i Cannes Lions. Det skal bli gøy å se om Norge kan forbedre sin 8.plass på den totale YL-rankingen etter at årets unge løver har vært i ilden, sier Gareth Williams i Capa.

Les også: GK-talenter skal forsvare Norges ære i Cannes

Les også: Futatsu-teamet Anine Iversen og Alexander Mostue skal forsvare Norge i Cannes

Cannes Lions arrangeres i år fra 18-22 juni, og Kampanje kommer til å være til stede hele uken for å bringe nyheter om festivalen.

Film-håp:

Under Cannes Lions er det Andreas Servan (til v) og Martin Ruud Andersen Knowit som utgjør det norske teamet i Young Lions Film-konkurransen.