Det er i de ferske omsetningstallene til mediebyråene at nedgangen i radioreklame, kommer til syne.

Mediebyråenes investeringer i radioreklame viser at kanalen går tilbake fra 144,5 millioner kroner etter fire måneder i år til en omsetning på 133.2 millioner kroner.

- Det er ikke like positivt for radio som stadig gjør det dårligere en i 2017. Per april går de tilbake 7,8 prosent, sier daglig leder i Mediebyråforeningen, Merete Mandt Larsen som samler sammen tallene.  

Ser en på april isolert er utviklingen enda verre. Da struper mediebyråene radioinvesteringene med hele 17 prosent. 

- Isolerer vi april, ser vi en tilbakegang på 17,0  prosent så her blir det spennende å se om dette endrer seg, med tanke på en etter hvert stabilisering av radiolytting, sier Mandt Larsen. 

Tallene blir ekstra ille med tanke på at påsken i år falt i mars, mens påsken i fjor var i april. Dermed burde radio som kanal hatt gode forutsetninger for vekst i april i år. Men slik gikk det altså ikke. 

- Det er et vanskelig marked for radio om dagen ikke minst på grunn av overgangen til DAB. Det er færre som lytter på DAB radio og dekningen går ned, sier forhandlingsdirektør, Jarle Thalberg, i mediebyrågruppen GroupM. 

Overgangen fra FM til DAB rammer nemlig de store radiokanalen ved at lyttingen sprer seg på flere og mindre kanaler noe som gir kanalen lavere dekning, men bekymringsfullt er det altså at annonsørene ser ut til å ha fått redusert lyst på radio.

- Selv om en ikke skal overdramatisere heller for radio er en veldig stabil mediekanal, så er varelageret til radio ned og ettersom radiokanalene heller ikke er utsolgt, handler det om annonsørene ikke etterspør radioreklame i like stor grad, sier Thalberg.

Samlet har reklamemarkedet vokst med fattige 1,2 prosent og totalt omsatt mediebyråene for 3,36 milliarder kroner.

- Vi hadde trodd på noe høyere vekst etter fire måneder. Det virker som det mangler noe på toppen og det skylde nok at vi i 2018 ikk fikk de store markedskrigene slik vi så det i fjor innenfor dagligvare, rubrikkmarkedet og og telekom, sier Thalberg.