Reklame- og kommunikasjonskonsernet Schjærven slår sammen selskapene Schjærven Reklamebyrå, Empefire og Schjærven Pilot. Dermed avvikler Schjærven sitt nummer to-byrå Empefire bare tre år etter oppstart.

Les også: Legger ned Empefire  og sluser ansatte og kunder til Schjærven

Samtidig forsvinner også Empefire-sjefen, Ben Christensen. Han blir ikke med videre i Schjærven-systemet når de to byråene slås sammen og sier til Kampanje at han nå vil starte opp et eget konsulentselskap.

- Jeg var i dialog med flere interessenter og valgte i januar å si opp min stilling i Empefire. Det var ikke tatt noen beslutning om hva jeg skulle gjøre, så jeg tok på mange måter en Helene Friis, sier han.

Les også: Nå blir hun Traaseths digitale matchmaker - Helene Friis tok en Stordalen og sluttet i Telenor.

Nå er han imidlertid klar med planene fremover selv om han fortsatt er noe hemmelighetsfull.

- I august skal jeg lede et nytt konsulentselskap sammen med en gjeng flinke folk. Jeg kan ikke si så mye nå, men om kort tid vil jeg kunne fortelle mer om planene vi har, sier Christensen.

- Trives best med å etablere
Christensen ble hentet fra Amedia for å bygge opp det nye byrået til Schjærven, som altså fikk navnet Empefire. Tallene for 2017 er ikke klare, men på kort tid hadde byrået bygget seg opp en omsetning på nesten 90 millioner kroner med kunder som XXL, Power (tidligere Expert, red. anm.) og Optimera.

Les også: Har vokst fra null til 80 mill. på tre år – nå skal de løfte byggevare-gigant

- Var beslutningen om å slå sammen Empefire med Schjærven tatt, da du valgte å si opp?

- Nei, det var ikke tatt noen beslutning, men det har vært strategiske diskusjoner i Schjærven-konsernet som jeg har vært en del av og der det var klart at dette kunne bli et mulig utfall, sier han.

- Ikke unaturlig
- Hva var ditt råd?

- At eierne må gjøre det de synes er best med det utgangspunktet de har. De ønsker nå å tydeliggjøre sin posisjon ved å samle alt under én merkevare. At eierne gjennom denne prosessen velger å avvikle Empefire som merkevare har jeg respekt for, og det er heller ikke unaturlig når jeg som leder har besluttet å forlate selskapet.

- Men hvorfor slutter du?

- I forbindelse med at byrået gikk over i en annen fase etter tre år i drift, og at konsernet er i endringsfase, var det naturlig for meg å tenke på min egen fremtid og hva jeg vil gjøre fremover. Jeg vet godt at jeg trives best med å etablere, utvikle og bygge virksomheter og da ble dette utfallet.

- Synes du selv det er en god idé å slå sammen de tre byråene?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det får tiden vise, sier han.