Sølvfisk-juryen har startet arbeidet med å tråle TV 2 for de aller beste reklamefilmene som vises i år, og det er ikke akkurat ferskvare de har i garnet. Årets første Sølvfisk går nemlig til en tre år gammel film fra Finn i serien «Hva tenkte du på egentlig?». 

Dette reklamekonseptet har gitt Finn Sølvfisken tre ganger tidligere. Én gang i 2015 og to ganger i 2016. Filmene har aldri nådd helt til topps i Gullfisken.

Denne gangen er det filmen «Kamera» som stikker av med Sølvfisken. Bak filmen står Try og kreatørene Anders Holm, Sebastian Prestø, Finn Knudsen og Eirik Sørensen. Av disse er det kun Sørensen som fortsatt jobber i Try. Motion Blur har produsert filmen og Harald Zwart har hatt regi.

- Årets ferskeste fisk går til et en godt modnet film. Dette er en film som gjennom en innsiktsfull idé og strålende produksjon tåler å bli sett igjen og igjen. Den forteller på en humoristisk måte en sannhet vi alle kan kjenne oss igjen: når ambisjonen tar over for realiteten. Uansett hva de tenkte på når de utviklet dette konseptet, så tenkte de smart. En velfortjent første Sølvfisk til Finn.no, sier juryen.

Årets jury ledes av daglig leder i Kitchen, Haakon Dahl. Det er 13 år siden han hadde jobben sist, da Aker vant Gullfisken med sin «Nøtteknekker»-film.

Dahl har tidligere gjort et poeng av at listen for å vinne Gullfisken ikke har flyttet seg nevneverdig siden den gang.

- Ja, det er noen år siden jeg sist var juryleder og det høres kanskje litt rart ut, men jeg tror de samme filmene jeg var med å juryere den den gangen ville markert seg også i dag, sa han til Kampanje forrige uke.

Les mer: Tar Gullfisken-jobben på nytt - 13 år etter at han var formann sist