Det internasjonale medie- og marketingbyrået Dentsu Aegis kjøper det norske mediebyrået til Red og de øvrige fire byråene i gruppen. Dermed skaper konsernsjef Paal Fure en gigant på det norske byråmarkedet med en omsetning på over fire milliarder kroner og over 350 medarbeidere. Byråinntektene blir på hele 400 millioner kroner og blir dermed den desidert største byrågruppen i Norge.

Les mer: Dentsu kjøper Red-gruppen - blir landets største byrågruppe

Administrerende direktør i Annonsørforeningen, Jan Morten Drange, er ikke udelt positiv til kjøpet, men innleder likevel med å gratulere partene.

- Først vil jeg gratulere Nils og co. De har sannsynligvis tjent noen penger, og så vil jeg gratulere Dentsu Aegis med en fin tilvekst til porteføljen, sier Drange til Kampanje.

Les også:  Red-gründere selger livsverket: - De har kjøpt oss med hud og hår

Han legger likevel ikke skjul på at han gjerne skulle ha sett en annen utvikling i markedet.

- Rent prinsipielt kunne jeg ønske at vi hadde flere uavhengige aktører. Nå får du Dentsu Aegis, som er en gigant, og Group M og OMG, som også er rimelig store. Det blir en større konsentrasjon rundt færre parter. Så må vi satse på at dette kan håndteres.

- Frykter du at det kan bli mindre konkurranse?

- Jeg tror det vil være nok konkurranse i dette markedet, for det er jo en del aktører her, og det kan godt være at det kommer nyetableringer og tar en rolle som Red har hatt de siste årene. Utfordringen til Red blir å ta vare på det som har gjort at de har fått denne posisjonen, og som gjør at Dentsu Aegis kjøper dem.

Anfo-sjefen forteller at han ble kontaktet av aktørene noen timer før kjøpet ble offentliggjort i ettermiddag.

- Ringte de for å berolige deg?

- Jeg ble kontaktet av begge aktører i dag, og det er ikke unaturlig når det skjer såpass store hendelser i den lille andedammen vår. Det synes jeg er naturlig og fint.

- Tror du dette vil skape uro eller bekymring hos annonsørene?

- For å være ærlig, så tror jeg ikke det. Det har vært ventet at noen ville kjøpe Red på et eller annet tidspunkt, men at det var den største aktøren var nok litt overraskende, uten at jeg kunne sett for meg hvem andre som skulle ha gjort det.