Bonnier Media girer opp satsingen på bloggere, eller influencere, og henter inn  Susanne Kjellhov som ny influencer-sjef. Hun kommer fra stillingen som kampanjelededer for Egmont Publishings influencer-byrå People. Hun har også vært med på å byge opp bloggplattformen De Nye for Egmont. 

- Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til hos Egmont og jeg ser frem til å følge de flinke folka i People i tiden fremover. Men nå gleder jeg meg vilt til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver hos Bonnier, sier Kjellhov.

Dermed forsvinner nok en leder fra Egmont-byrået People. Rett før jul sluttet Karine Thynnes for en jobb i MTGs videosatsing Splay. 

Les også: Egmont-byrå mister kreativ leder - Karine Thyness går til Splay

Som influencer-sjef, eller Head of Influencer i Bonnier, skal Kjellhov være en støttefunksjon for bloggerne, hjelpe dem med å videreutvikle merkevaren deres og jobbe opp mot salg.

- Mitt hovedfokus er at vi skal levere relevant kommersielt innhold tilpasset ulike plattformer. Det er også naturlig at jeg tar med meg inn et enda sterkere fokus på videoproduksjon, sier Kjellhov.  

Skal vokse ytterligere
Bonnier Medias bloggstall består blant andre av Eirin Kristiansen, Anniken Jørgensen, Annette Haga og Cornelia Grimsmo. Nylig signerte de også avtaler med Maren Platou og Sunniva Hartgen under merkevaren Costume.

- Vi har en sterk posisjon innen influencer marketing, og representerer noen av landets største influencere, og er veldig glade for å få Susanne med på laget slik at vi vokse ytterligere og skape nye spennende konsepter for våre merkevarer og kunder, sier digital salgssjef i Bonnier Media, Stian Johansen.

Blogdebatten ble spesielt opphetet da NRK inviterte flere av Norges mest profilerte bloggere til debatt på kvinnedagen, blant dem Kristine Ullebø og Ulrikke Falch. De var rykende uenige om hvilket ansvar bloggere har for å fremstå som gode forbilder og for å forhindre kropsspress.

Fulgte blogg-debatten
Det var en debatt Kjellhov selvfølgelig fikk med seg.

- Hva tenker du om ansvaret bloggere har for å fremstå som gode forbilder?

- Influencere bør i samråd med sine nettverk, utarbeide sunne retningslinjer som alle er komfortable med å forholde seg til og her mener jeg man absolutt bør være sitt ansvar bevisst. Jeg ønsker å jobbe tett med Bonniers influencere for å manøvrere dette landskapet best mulig.

Les også: Omstridt blogg-politi kastet ut av prisfest