Det nye hybridbyrået til Christian Steen og Trond Kvernstrøm, The Oslo Company, har i løpet av 2017 vokst seg til å bli rundt 20 ansatte og byrået er nå klare med sine aller første regnskapstall.

Det viser at omsetningen til oppstartsbyrået endte på drøye 52 millioner kroner og en byråinntekt på 18,7 millioner kroner.  Overskuddet ble det også om enn ikke mer enn snaue 300.000 kroner.  

Bedt om å trille en terning over sitt første regnskapsår, sier partner, grunnlegger og daglig leder, Christian Steen, følgende når Kampanje treffer ham på Gullblyanten fredag kveld.

- Vi har ikke brukt så mye tid på dvele ved det, men vi kan vel kanskje rulle terningkast 5? Bra, men kan bli enda bedre. Vi er kommet godt i gang, har satt riktig kurs og fått opp et godt driv, sier han.

- Hvilke forventninger har du til kvelden? 

- Vi har to lodd i kurven og i forhold til innsendte bidrag kan vi jo håpe på å få større prosentvis uttelling enn Try, sier Christian Steen. 

Les også: Bransje-stjerner slår seg sammen – lager nytt byrå

Like store på tv og reklame
Byrået skiller seg fra andre mer tradisjonelle reklamebyråer ved å ha en større satsing på tv og levende ledet av tidligere TV 2-direktør Trond Kvernstrøm. Da selskapet ble presentert for første gang var tanken å kombinere «det beste fra reklame og tv».

Inntektene fordeler seg ganske så likt på henholdsvis reklame og produksjon.

- Vi leverer jo de samme tjenestene som tradisjonelle byråer, så en del er kjent og kjært. Den store forskjellen er å jobbe direkte med produksjon og tettere på media, at vi jobber på tvers av oppgaver. Vi erfarte raskt at selv om vi har litt forskjellig tilnærming og erfaring, så snakker vi samme språk og har felles ambisjoner. At det eksisterer naturlige synergier, reflekteres kanskje noe i oppstartstallene våre.

- Så The Oslo Company har ikke blitt et selskap med en reklameavdeling og en tv-produksjonsavdeling?

- Nei, heldigvis ikke og det skal jeg brekke nakken for at aldri skjer heller!

Reklame- og mediebransjen er i stor endring med overgangen fra betalt reklame til annonsørenes satsing på egne kanaler og et stadig større konsum av levende bilder over internett noe som rammer den tradisjonelle tv-bransjen. 

- Hvordan har det vært å være gründere igjen i en bransje i endring?

- Vel, uansett hvilket byrå man jobber i så må man nok være litt gründer hver dag. Men det å kunne starte med helt blanke ark og fargestifter har vært fint. Når man i tillegg har flaks og får en partner som Mister Kvernstrøm, så er det bare å være takknemlig, krumme nakken og stride til verks med et smil om munnen, sier han.

- Er det noe som har overrasket dere, eller ikke svart til forventingene?

- Ting går jo heldigvis aldri helt som planlagt. Det er jo litt berg og dalbane-tilværelse, som stort sett har vært en positiv opplevelse. Den største overraskelsen er vel at tiden går plagsomt fort. Utover det kan jeg bekrefte at forventingene om hardt arbeid, noen slag i tryne og en del søvnløse netter er innfridd, sier Steen.

Fikk TV 2 på eiersiden
Ved starten av året fikk The Oslo Company inn TV 2 som minoritetseier på 20 prosent, mens grunnleggerne Steen og Kvernstrøm har 40 prosent hver.

Les også: TV 2 kjøper seg inn i reklamebyrå

Byrået jobber med kunder som Rottefella, Cermaq og Ice og har stått for tv-produksjoner som Juleaksjonen på TV 2 og selskapet skal også lage artistgallaen på samme kanal.

- Hva er målet for 2018?

- Ja, si det? Vi har vel mange drømmer og ambisjoner, men få konkrete mål. Det meste handler om hva som skjer i morgen og neste uke. Hvordan kan vi levere de beste ideene og historiene? Jeg tror at hvis vi gjør dette bra, dukker det nok opp nye og spennende muligheter. Det eneste vi vet er at 2018 blir nok annerledes enn 2017, og at vi jobber i en nådeløs bransje. Målet er ikke å redusere farten eller gleden, men i stedet å øke den, sier Steen. 

Her ser du regnskapstallene til The Oslo Company for 2017. Alle tall i MNOK. 

The Oslo Company* 2017 2016 Endring i prosent
 Omsetning 52,06   3,5  + 1.385
 Driftsresultat 0,27  0,1  + 170
 Resultat før skatt 0,27  0,1  + 170 

* Tallene er ikke revisorgodkjente.

- Få konkrete mål:

I sitt første fulle regnskapsår gikk hybridbyrået til Christian Steen og Trond Kvernstrøm så vidt i pluss. Målet for 2018 derimot er ikke klart. - Vi har vel mange drømmer og ambisjoner, men få konkrete mål, sier de to.