«Fjøsnissen» til Tine ble kåret til den beste likte reklamefilmen på TV 2 i 2017, og Mediacoms «Reklamebørs» viser at dette slett ikke var en ufortjent vinner. 

«Fjøsnissen» var best likt av alle 130 reklamefilmer Mediacom målte i Reklamebørsen 2017. 66 prosent av befolkningen sa at de likte den bedre enn andre reklamefilmer, noe som gjorde at den gikk inn på en hederlig 22. plass siden Reklamebørsen startet opp i 2006. 

Alle filmer som var nominert med en Sølvfisk blir ikke målt i Reklamebørsen, fordi den kun tar med filmer som har gått med stort nok trykk til at det gir god mening å måle den. Åtte av de 12 Sølvfiskene ble imidlertid målt, og «Fjøsnissen» vant for hele året.

Filmen ble best likt av de over 30 år (69%), og kvinner (69%). På andre plass blant Sølvfiskene kom DNB «Glade Jul» (58%), tett fulgt av Talkmores «Rotete datter» (57%). 

Liking er nå èn ting, en annen er hvor effektivt likingen skapes. En enkel måte å måle dette på, er å se på oppmerksomheten i forhold til hvor mange TRP som ligger bak denne oppmerksomheten. Det er noen feilkilder her i forhold til at noen filmer har vært vist tidligere eller i digitale medier, men med en klype salt var «Slappfisken» til DNB Vipps effektivitetsvinneren med 3,2 TRP per oppmerksomhetsprosent, fulgt av DNBs «Den store gråten» og Byggmakkers «Natta pappa» med 4,8 TRP per oppmerksomhetsprosent, og Fjøsnissen med 6,4 TRP per oppmerksomhetsprosent. 

Går vi enda et lite skritt, kan vi se på TRP i forhold til oppmerksomhet og liking. Her er konkurransen knivskarp mellom «Fjøsnissen» og «Slappfisken». «Fjøsnissen» ble husket av 57 prosent og likt av 66 prosent - altså ble den sett OG likt av 38 prosent respondentene. «Slappfisken» ble husket av 52 prosent og likt av 39 prosent - altså sett OG likt av 20 prosent av respondentene. Men siden «Slappfisken» hadde brukt nærmere halvparten av TRP’ene «Fjøsnissen» hadde brukt, endte likevel «Slappfisken» med en knepen seier i denne uhøytidelige «oppmerksomhet og liking for pengene»-kåringen. 

Godt likt:

«Fjøsnissen» til Tine ble kåret til den beste likte reklamefilmen på TV2 i 2017, og Mediacoms «Reklamebørs» viser at dette slett ikke var en ufortjent vinner.