Det tetter seg til på byråmarkedet for tiden. Dagen etter at Kampanje skrev om den tyske byråkjempen C3 som nå så mot Norge og Norden for ekspansjon, dukker også svenske Bonnier opp med nok et nytt digitalt produksjons- og contentbyrå. Dermod fortsetter svenske Bonnier å øke sin tilstedeværelse i Norge.

Les også: Byråkjempe sikter mot Norden

Fra før av er Bonnier allerede til stede med contentbyrået Spoon, men nå kommer også Oh My på det norske markedet og sammen med Oh My-partnerne, Filip Dalhamn og Niclas Wikström, har de nå ansatt norske Aisha Furuberg Landsverk som byråleder for det de kaller «et digitalt produksjonsbyrå» som «blander teknologi og teknisk kompetanse med det kommunikative».

- Vi er fullservicebyrå innenfor kommunikasjon og produksjon. Vi skaper konsepter, men vi kan også bygge plattformen og det som skal til med vår tekniske kompetanse, sier Filip Dalhamn, partner og byråleder for Oh My i Stockholm til Kampanje.

Tanken er å gjøre samme reise i Norge som byrået har gjort i Sverige.

- Vi hadde gjort reisen i Sverige og følte at vi hadde et attraktivt tilbud som fungerte og tenkte at hvis vi skulle vokse så måtte vi gjøre det utenfor Sverige. Vi jobbet allerede en del med Spoon både i Sverige og Norge, og vi så på Norge og Norden som vekstmarkeder.

- Ringte kaldt på Gaselle-selskap
Oslo stod frem som et bra sted å begynne, sier Niclas Wikström som er partner og administrerende direktør i Oh My. Wikström etablerte Oh My sammen med Christian Albinsson og Markus Tiburzi rett etter finanskrisen og planen var å jobbe med oppstartsselskaper «som var i medvind og vokse med sammen med dem».

- Vi ringte kaldt på Gaselle-selskap i Sverige og tenkte at hvis disse selskapene gikk bra et år, ville de gå bra også året etter, sier Wikström.

- Funket det?

- Ja, det funket og vi fikk kundene som stod på Gasellelisten og har fått lov og vokse sammen med dem, sier Wikström.

Ambisjonene var det heller ikke noe å si på den gangen de to etablerte Oh My.

- Vi sa vi skulle bli Sveriges største selskap i vår bransje og landets beste arbeidsgiver: Vi var unge og fulle av hybris på den tiden, men nå skal vi også bli Norges beste arbeidsplass og vokse videre der, sier han.

Han understreker at han er klar over at «konkurransen er tøff på det norske markedet», men som han selv sier:

- Det var den også i Sverige da vi startet opp.

- Veldig bra med Bonnier
Oh My har i dag kontorer i Stockholm, Piteå og Halmstad, har 90 ansatte, en byråinntekt på 73 millioner svenske kroner og en resultatmargin på seks-syv prosent. Byrået har vært Gaselle de siste fire årene og fikk i 2015 den svenske mediegiganten Bonnier inn på eiersiden.

- Det har vært veldig bra å få med Bonnier. De har en tyngde, en profesjonalitet og et nettverk som har gjort dette til en utrolig reise. Som gründere hadde ikke vi gjort en slik reise før, så det var godt å få med noen som kunne dette, sier Wikström.

Den som skal lede satsingen i Norge er altså Aisha Furuberg Landsverk som kommer fra byrået Ung Dialog som hun opprettet sammen med Mie Skard. Nå selger hun seg ut av sitt eget selskap for å ta jobben som byråleder i Oh My.

- Jeg kjente ikke til Oh My, men synes det var kjempespennende med et byrå som snur opp ned på kommunikasjonsarbeidet. Det er produksjonsdrevet, det er raske prosesser fra første kundemøte og det testes og optimaliseres kontinuerlig. Det synes jeg er friskt og det er definitivt plass til et slikt byrå i det norske markedet, sier Landsverk.

- Det klaffet veldig
Hun sier hun i tillegg er «veldig glad i startups».

- Det er veldig spennende å få være med på å bygge opp noe fra grunnen av og har en gründer i magen jeg også. Det klaffet veldig med Oh My som selskap og gründerne der, sier hun.

- Med Bonnier på eiersiden føler du fortsatt at du kommer til et oppstartselskap?

- Ja, jeg gjør det. Samtidig føles det godt å ha en stor aktør inne på eiersiden. Det er en styrke når du skal ut i markedet og vinne kunder.

Planen er å vokse raskt og nye ansatte skal allerede være på vei inn. Byrået skal dele kontorer med Spoon i Norge som allerede noen og tyve ansatte og har en omsetning på rundt 40 millioner kroner.

- Ambisjonene er å vokse ganske fort og vi ser for oss å være et ganske tett team på tre-fem ansatte i løpet av kort tid, sier hun.