I dag kom meldingen om at The North Alliance, som Thomas Høgebøl står bak, gjør ytterligere et oppkjøp – og denne gangen er det et svensk-amerikansk designbyrå. Byrået heter North Kingdom og jobber med kunder som Google, Disney, Lego, Adidas, Supercell og Minecraft fra kontorer i Los Angeles, Skellefteå og Stockholm.

- Dette er vi veldig glade for og det er en veldig fin bekreftelse på at Noa er et attraktivt selskap. For North Kingdom har blitt oppvartet, forteller Noa-leder Thomas Høgebøl til Kampanje.

 Han forteller at det spesielt er kompetansen innen experience design Noa har ønsket seg.

- De har en kompetanse som er etterspurt i markedet. Så dette er et byrå vi har hatt lyst til å ha i gruppen lenge, sier Høgebøl.

Med kjøpet av North Kingdom øker The North Alliance sin tilstedeværelse og satsing i USA

- Kongstanken bak Noa var å samle de beste kreative byråene i Norden og gjennom det eksportere skandinavisk kreativitet til resten av verden. Med North Kingdom på laget får vi nok et nordisk byrå som har markert seg internasjonalt, det ser man beviselig på kundelisten. Vi utfyller hverandre både når det gjelder kompetanse og geografi. Med kontorer i Los Angeles og Chicago er vi klare for å konkurrere om nye internasjonale kunder, sier Høgebøl.

Med North Kingdom på laget, teller Noa rundt 800 ansatte og selskapene har over én milliard i samlet omsetning.

Store i USA
North Kingdom har de siste årene vunnet mange priser i konkurranser som Cannes Lions, One Show, D&AD, Eurobest, Guldägget og Red Dot awards. Nå er de klare til å vokse videre – sammen med Noa, sier North Kingdom-toppsjef Roger Stighäll i en pressemelding.

 - Nå skal vi utfordre og utvikle oss videre sammen. Vi har fått en sterk posisjon i statene, og med NoA på laget har vi et sterkere plattform for å vokse videre, sier Stighäll.

Amerikanske kunder står for drøye 60 prosent av NOrth Kingdoms samlede omsetning på 76,5 millioner norske kroner. 

Partene ønsker ikke å offentliggjøre kjøpssummen.