Tv-seerne har talt, og de mener Tine og Try står bak fjorårets beste reklamefilm med «Fjøsnissen». Filmen, som ble lansert i november i fjor, stakk av med flest seerstemmer under kveldens Gullfisken-sending.

- Dette er helt fantastisk, sa Linn Heidi Lunde, markedssjef drikke i Tine fra scenen.

Dette er tredje gang Tine vinner Gullfisken, men det er hele 23 år siden forrige seier. Til Kampanje sier Lunde at de hadde et lite håp om at denne filmen kunne sende dem til topps igjen.

- Vi er i utgangspunktet ikke opptatt av priser, vi er opptatt av effekt. Men denne gangen ble det faktisk nevnt i en bisetning i en brief at vi kunne ha Gullfisken som ambisjon, sier Lunde.

Se vinnerfilmen lenger ned i saken!

Store ambisjoner
Det er kreatørene Egil Pay og Lars Joachim Grimstad i Try som står bak filmen. De har hatt med seg Helge Gjertveit som konsulent og Eline Vik som prosjektleder. Einar Film har produsert filmen.

Dette er Pay og Grimstads andre sier i Gullfisken, etter at de også vant med «Hold i torsken» for Lofotprodukter for tre år siden.

- Denne smaker veldig godt. Det har rett og slett vært en veldig hyggelig filmproduksjon fra ende til annen, fra brief til produksjon av filmen til ferdig resultat, sier Pay til Kampanje.

Han får med seg lovord fra Aksel Hennie, som har hatt regi på filmen. 

- De er de beste kreatørene i Norge, sier han til Kampanje.

Han gir også honnør til Tine.

- Tine er en helt utrolig kunde å jobbe med. De gir masse tillit. Dette har vært et drømmeprosjekt, sier Hennie.

Saken fortsetter etter bildet.


Står bak Tine-film: Kreatør Egil Pay med regissør Aksel Hennie på Gullfisken. Hennie har tidligere vunnet Gullfisken som regissør med «Dumme ku» for Netcom. Foto: Dag Robert Jerijervi.

Store ambisjoner
«Fjøsnissen» er den største julekampanjen Tine har lansert noensinne, og markedssjefen lover at nissen kommer tilbake på skjermen også neste jul.

- Vi håper vi har skapt en reklameklassiker som folk vil se år etter år, sier Lunde, og legger til:

- År én har gått veldig bra!


Danket ut fem DNB-filmer

I år som i fjor var det Christiana Teater som huset en feststemt reklamebransje. Mange av dem kom fra Try, som var den store forhåndsfavoritten i kraft av sine syv bidrag i konkurransen. Pol og Anorak var representert med to filmer hver, mens Kitchen hadde én.

Dette er 26. gang prisen deles ut, og i år satte DNB ny rekord med fem (!) filmer i konkurransen. Ingen andre annonsører har noen gang tidligere hatt så mange filmer med i Gullfisken.

Det ble likevel ingen finaleplass for DNB. De tre finalistene ble i stedet Trys filmer for Opplysningen 1881, Talkmore og Tine.

Det er sølvfiskjuryen med Anorak-sjef Torgeir Vierdal i spissen som har plukket ut de 12 filmene som konkurrerer om prisen.

Les også: Full DNB-dominans i Gullfisken - har fem filmer i finalen

I fjor var det Try og Felleskjøpet som vant Gullfisken med filmen «En bonde fra eller til».

Les mer: Try-team sikret seg sin fjerde Gullfisk – satte konkurrenter «sjakk matt»