Burson-Marsteller har ansatt Bente E. Engesland som administrerende direktør for virksomheten i Norge.

- Å bli sjef for Burson-Marsteller i Norge er en sjeldent spennende og veldig inspirerende utfordring. Burson-Marsteller er et unikt globalt selskap med en ledende og solid posisjon i det norske markedet. Jeg gleder meg til å bli med på laget i et selskap som har stolte tradisjoner og viser kreativ evne til nytenkning. Målet er at vi i Oslo-teamet sammen skal fortsette å tilby tjenester av høyeste kvalitet til kundene, sier Bente E. Engesland i en pressemelding fra Burson-Marsteller.

Overtar etter Halsen
Engesland overtar 1. juni etter Wenche Halsen, som leder selskapet i en interimsperiode. Halsen fortsetter som en del av selskapets ledelse i Norge når Engesland er på plass. Kampanje skrev i november at Morten Pettersen ga seg som toppsjef i PR-byrået. Da inntok altså Halsen over sjefsstolen midlertidig mens byrået jaktet på permanent erstatter for Pettersen. 

Les også: BM-sjefen slutter – nå får PR-byrået sin første kvinne på toppen

Les også: WPP klar med nok et PR-byrå - Halsen blir sjef

Engesland kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Statkraft. Hun har gjennom sin jobbkarriere hatt en rekke ledende stillinger innen kommunikasjon og ledelse i store virksomheter, blant annet som kommunikasjonsdirektør i UDI, nyhetssjef i NRK og sjefredaktør i KK. Hun har også et knapt års erfaring som «senior manager» fra akkurat Burson Marsteller - i 2004/2005.

- Har sterke lederegenskaper
- Bente E. Engesland har gjennom mange års erfaring på høyt nivå demonstrert sterke lederegenskaper, ikke minst med sin evne til å bygge team som leverer resultater. Hun har jobbet på toppnivå innen medier, offentlig sektor og næringsliv, de siste årene innen energi. Denne brede kompetansen vil bidra til å styrke vårt team i Oslo ytterligere, sier Ramiro Prudencio, konsernsjef Burson-Marsteller Europe, Midtøsten og Afrika, i en pressemelding.

- Bente har beveget seg over hele skalaen, fra å være rådgiver for toppsjefer med krevende strategiske utfordringer til å designe digitale og integrerte kommunikasjonskampanjer. Slik representerer hun uvurderlige perspektiver. Jeg er svært fornøyd med å kunne ønske henne velkommen til Burson-Marstellers ledelse.