Tidligere journalist og leder av VGs MinMote.no, Sonia Vold, har de siste årene jobbet som partner i kommunikasjonsbyrået PYX, hvor hun tar oppdrag som konseptutvikler, medierådgiver og innholdsprodusent.

Nå lanserer hun helt ny blogg under navnet soniavold.no, som blir en del av VGs nye influencernettverk. Det var i vår at det ble kjent at VG skal satse på bloggere og influencere.

- Norges råeste mediehus
- Da VG og Schibsted tok kontakt, var det veldig lett å si ja. Konsulenthverdagen min består av å dele kompetansen jeg har, og dette er på mange måter det perfekte prosjektet med tanke på min bakgrunn. Å lage treffende innhold innenfor livsstilsegmentet er jo det jeg både kan og liker best, sier Vold.

Sonia Vold startet som journalist i Dagbladets magasinavdeling, og har siden jobbet i flere av landets største mediehus. Som redaksjonssjef i Bonnier-eide Costume var hun med på å bygge opp motemagasinet. I 2012 gikk hun til VG hvor hun ledet kvinnesatsingen MinMote fram til hun tok sluttpakke i 2016.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe litt for VG igjen. Det er fortsatt Norges råeste mediehus, og det er klart jeg har savnet dem. Det var derfor lett å si ja da de tok kontakt. Jeg hadde nok ikke gjort dette med hvem som helst, sier Vold til Kampanje.

Blir ikke heltidsblogger
Hun sier den nye bloggen vil handle om «en kombinasjon av mat, mote, interiør og hverdagsliv.»

- Jeg er samfunnsengasjert og har skrevet en del kronikker opp gjennom årene, så det er godt mulig at jeg også vil skrive litt om det som engasjerer meg innenfor de nevnte temaene. Min bakgrunn og erfaring vil sørge for at både innhold og kommersielle samarbeid er av høy kvalitet og utviklet med tanke på resultater - noe jeg vet er viktig for VG og Schibsted.

- Har du som mål å bli heltidsblogger? 

- Nei, det er ikke noe jeg drømmer om. Jeg trives veldig godt som konsulent i PYX, hvor jeg tilbyr min kompetanse til ulike kunder. Dette blir på mange måte det samme. Målet er, og har alltid vært, å bygge gode konsepter, nå ut med treffende budskap og vise til resultater, sier Vold.

 - Samarbeider med flere bloggere
VGs nye blogg-prosjekt ledes av Camilla Hellum i kommersiell avdeling i VG. Det var også Hellum som tok kontakt med Sonia Vold.

- Det var jeg som spurte henne om hun ville være en del av nettverket vårt og om hun hadde vurdert å opprette en blogg siden Instagram-profilen hennes har en del følgere. Hun sa hun hadde vært inne på tanken mange ganger, og at dette var en fin anledning til å opprette blogg. Selv om vi har oppmuntret til dette har hun selv satt opp bloggen sammen med ressurser i PYX, den kommer også til å ligge på eget domene utenfor VG-sfæren, forteller Hellum til Kampanje. 

Les også: VG satser for fullt på influencere

Flere bloggere knytter seg nå til VG-nettverket.

- Vi samarbeider med flere influencere innenfor ulike nisjer. 

- Har VG som mål å skape det mest slagkraftige influencer-nettverket? 

- Her blir veien til mens vi går, så det er altfor tidlig å svare på. Vi er opptatt av å tilby kundene våre et produkt som kan gi verdi for dem, sier Hellum.