Denne uken slapp Nike sin nye «Just do it»-reklamefilm der den tidligere NFL-stjernen Colin Kaepernick er gjennomgangsfigur. Filmen, som har fått tittelen «Dream crazy», skal inspirere alle til å drømme stort.

Kaepernick var den første NFL-stjernen som valgte å knele under nasjonalsangen før kampstart, som en stille protest mot rasediskrimineringen i USA. 

Det er reklamebyrået Wieden+Kennedy som har laget filmen.

- Bedre å engasjere
Til det amerikanske nettstedet og magasinet Adweek uttaler Allen Adamson i markedskonsulentbyrået Metaforce at merkevarer må tørre å ta et standpunkt – for å være relevant.  

- Merkevarer som forsøker å «please» alle, blir usynlige i dagens marked. Uansett hva man står for, vil noen like det og noen bli opprørte. Noen kunder vil forsvinne, mens andre bli mer lidenskapelig opptatt av merket ditt. Det er bedre å ha folk som er engasjerte i merkevaren din på en eller annen måte enn at folk ignorerer deg, sier Allen til Adweek.

Artikkelen fortsetter etter filmen.

Selv den amerikanske presidenten Donald Trump har meninger om Nikes valg av den omdiskuterte NFL-spilleren Kaepernick som frontfigur.

I natt tvitret Trump: «Akkurat som NFL, hvor rangeringene har gått mye ned, blir Nike virkelig drept av sinne og boikott. Jeg lurer på om de hadde noen idé om at det kom til å bli slik? (...)»

Kaster seg inn i debatten:

Den amerikanske presidenten Donald Trump vil gjerne mene noe om Nikes valg av Colin Kaepernick som ny frontfigur i sin nye kampanje.

- Vil bli husket og verdsatt
Her hjemme hyller rådgiver Helene Svabø og daglig leder Bente Kvam Kristoffersen i Trigger annonsøren for å ta et standpunkt.

- Det Nike skal ha kred for, er viljen til å faktisk ta et standpunkt på tross av risikoen. Å gjøre noe riktig er ikke alltid det samme som å velge den enkleste utveien. For her gjelder faktisk ikke Rema 1000 sitt slagord «det enkle er ofte det beste». Den som står for noe og faktisk mener det - vil bli husket og verdsatt også i fremtidige generasjoner, skriver de i en kommentar på Kampanje.

Les mer: - Nike Just Did It