DNB har tidligere forsøkt å nå blant annet de som sparer til pensjon og de som skal kjøpe bolig. Nå er det de som har barn som er målgruppen.

- Hvordan sørger man for at man sparer riktig, har vi de forsikringene vi trenger eller hva gjør man når barnet skal få bankkort første gang? Når bør man begynne med BSU? Hva koster det for regulering og hva er egentlig V-Bucks?  Vi vet svaret på mange av spørsmålene der ute, og nå har vi samlet mange av dem på Barn fra A til Å, sier fagansvarlig for markedskommunikasjon i DNB, Pia Svärd.

DNB har derfor samlet spørsmål og svar på en egen side der det forløpende vil bli lagt til artikler og innhold – som et slags oppslagsverk.

- Vi har snakket med foreldrene i Norge. De fleste er veldig usikre på de økonomiske valgene de må, bør og skal ta, for barna sine. Når vi snakket med dem sa de kort fortalt; «Vi trenger en bruksanvisning fra dere! Flere sammenlignet behovet med brosjyren du får fra helsestasjonen når du har en nyfødt. Hvor er denne bruksanvisningen fra banken? Noen må fortelle meg hva som er lurt når», sier Svärd.

Derfor lanseres kampanjen «Barn fra A til Å», som Pol og Apt har laget i samarbeide med DNB.

- Én ting er fra A til Å, en annen er fra null til voksen. Når du akkurat har fått en baby i hus er spørsmålene og utfordringene noen ganske andre enn de som dukker opp når du har en fjortis i sofakroken. Og nettopp dette tok vi tak i da vi jobbet ut kampanjen. Som forelder skal man være alt fra rådgivende tannfe til strikt kjørelærer og midt oppi det hele skal man passe på at poden ikke havner bakerst i boligkøen når den tid kommer. Det er jammen ikke like lett bestandig, sier kreativ leder Janne Brenda Lysø i Pol.

Det kreative teamet i Pol har bestått av Lysø sammen med Stian Johansen. Produksjonsbyrå har vært Einar Film med Thea Hvistendahl på regi.

Se filmene under: