I disse dager setter byggevarekjeden Maxbo «kronen på verket» i en større prosess med å implementere kommunikasjonskonseptet «Godt Gjort».

Markedsdirektør Eirik Grønlie i Løvenskiold Handel forteller at den nye profilfilmen er nye takter fra byggevarekjeden.

- Det er første gang vi kobler Maxbo merkevaren til Løvenskiold Vækerøs historie og vi ønsker å formidle at det her bor mange hundre år med kunnskap i veggene. Samtidig har det vært viktig for oss å ikke lene oss for mye på historien og med det fremstå som baktunge. Det har blitt noen diskusjoner om lokasjoner, bildevalg, skuespillere, stemmen i filmen og klippehastigheten for å få dette til å speile det vi ønsker å være, nemlig en moderne faghandel, som ser fremover, forteller Grønlie til Kampanje.

- Et rendyrket konsept
Hele prosessen med det nye kommunikasjonskonseptet har medført et visuelt og innholdsmessig løft, forteller rådgiver Eirik Mikalsen i McCann, som er på byråets Maxbo-team.

Blant annet har alle varehus, proffsentra, nettbutikker, biler og ansatte blitt ikledd ny profil. Samtidig forsøker byrået sammen med Maxbo å dreie kommunikasjonen mot rådgivning, fag, kvalitet og bærekraft.

- Med fysiske og digitale kundereiser som smelter sammen, og større og større forventninger til varehus og proffsenter, er målsetningen nå å ta tilbake faghandelen og bli et tydelig alternativ til lavprisaktørene. Et rendyrket konsept, som fokuserer på å få alle til å lykkes med prosjektene sine, sier Mikalsen.

Maxbo har vært kunde hos McCann siden oktober 2015, og kreativt team fra byrået har på denne filmen vært Jan Petter Ågren og Stian Birkelid.

- Godt håndverk koster penger
Den nye filmen har McCann laget sammen med produksjonsbyrået Motion Blur med Niels Windfeldt på regi. Innspillingen har skjedd i Nordmarka i utkanten av Oslo.

- Hvordan gikk innspillingen?

- Fri tilgang til Nordmarka hjelper nødvendigvis på. Ingen av de sju-åtte lokasjonene er mer enn en halvtime unna sentrum, noe som ble til veldig effektive innspillingsdager. Den største utfordringen har vært å sikre gode opptak av godt håndverk. Godt gjort i praksis. Vi ville ha det så ekte som mulig, noe vi føler ble sikret gjennom kombinasjonen av en ung regissør og et veletablert produksjonsselskap. Den som var mest avslappet på settet var forøvrig hesten, som ikke gjorde annet enn han pleier. Han jobber faktisk med skogsdrift - i Nordmarka - til daglig, forteller Eirik Grønlie.

Han vil ikke avsløre hva det har kostet å lage filmen, som vil bli vist på de største lineære kanalene, på YouTube og på kino.

- Godt håndverk koster penger, men her synes jeg vi har fått veldig mye for pengene. God planlegging, Oslo-nære lokasjoner og et kompetent produksjonsteam har gitt effektive opptaksdager. Den viktigste ingrediensen er likevel dugnadsånden og bidraget fra kolleger i selskapet. De fleste menneskene i filmen er medarbeidere i Løvenskiold Vækerø og Maxbo. Uten dem hadde vi ikke fått dette til, sier han.

Grønlie forteller også at mediemiksen til Maxbo er under konstant evaluering.

- Som de fleste retailere så utvikler vi vår mediemiks fortløpende i tråd med endringer i våre kunders medievaner, og det betyr økt bruk av on-line video og digitale formater på bekostning av mer tradisjonelle kanaler. Det viktigste er likevel at selve budskapet er ekte og gode historier, godt fortalt. Eller kommunikasjon godt gjort, sier han.

Se filmen her: