Det er 12 år siden reklamebyrået Alle Gutta kapret Joker som kunde, og siden har de fått beholde rammeavtalen med dagligvarekjeden. Men etter 12 år syntes Joker det var på tide å sondere byråmarkedet, og inviterte inn flere av landets ledende reklamebyråer til en omfattende reklamepitsj. 

- Alle Gutta har vært vår samarbeidspartner i over 12 år nå. I løpet av disse årene har det skjedd store endringer i mediebildet. For oss var det naturlig å sondere markedet for å sikre at vi har en partner som forstår dagens mediebilde, sier markeds- og konseptsjef Roy Hval i Joker.

Alle Gutta fikk fornyet tillit, og gikk seirende ut av konkurransen.

- Det er ikke så ofte det skjer, at man får fornyet tillit atter en gang. Kunder vil gjerne sjekke ut markedet fordi de er på jakt etter noe nytt. Vi har klart å vise at vi har nye sider ved oss selv, og det synes jeg er veldig gøy, sier daglig leder i Alle Gutta, Jon Fredø.

Var viktig å se andre byråer
Markeds- og konseptsjef i Joker,  Roy Hval, forteller at det til slutt stod mellom fire byråer, og at av disse var det Alle Gutta som løste oppgavene best. 

- Fordi vi har hatt et samarbeid med disse i 12 år, var det viktig for oss å se hva annet som var å se av byråer. Ut fra de fire vi stod igjen med til sist var det Alle Gutta som trakk det lengste strået, sier Hval til Kampanje. 

Alle Gutta har i tillegg blant annet Bama, Bakehuset, Jordan og NorgesGruppen på kundelisten. Fredø forteller at det var viktig for byrået å vinne Joker på nytt.  

- Vi er utrolig glade for å ha fått fornyet tillit fra Joker. Joker er en stor og viktig kunde for oss, og gjengen vi samarbeider med i Joker er fantastisk flinke og hyggelige, sier Fredø. 

- Viktig å være en stor kunde 
Dagligvare er en svært attraktiv bransje for reklamebyråene, og kjedene er blant de annonsørene som klart bruker flest millioner på reklame og markedsføring.

Hval ønsker ikke å gå ut med nøyaktig hvor mye Joker bruker på reklame i året, men mener de «helt klart» blir oppfattet som en stor kunde. 

- Selv om vi ikke er en kjempestor aktør så kjemper vi mot de samme store aktørene i markedet. Men det er helt klart at vi er en stor kunde hos Alle Gutta. Det har alltid vært viktig for oss å være en stor kunde hos et lite byrå enn en lite kunde hos et stort byrå, sier Hval. 

Saken fortsetter under bildet.

Fornyer Alle Gutta-kontrakt:

Markedsdirektør i Joker, Roy Hval, vil heller være en stor kunde hos et lite byrå enn en liten kunde hos et stort byrå.

Av dagligvarekjedene var det Coop som brukte mest penger på reklame i fjor. Hele 1,53 milliarder kroner ble da investert i reklame. Det er reklamebyrået Try som frem til mai i år har hjulpet Coop med reklameoppdrag. Nå står de imidlertid uten byrå etter det ble kjent at Try hadde takket ja til en rammeavtale med erkerivalen Rema 1000.

Etter Coop var det NorgesGruppen med sine 1,35 milliarder kroner som investerte mest i reklame i fjor. I Kiwi er det fortsatt Alexander reklamebyrå som tar seg av reklamen, mens Kitchen er tilknyttet Meny. Spar får reklamehjelp av de litt mindre kjente Fjuz.