På kort tid har både administrerende direktør Linda Nordheim, viseadministrerende direktør Eivind Eidslott, og de to kreative lederne Stein Simonsen og Torstein Greni forsvunnet ut av McCanns lokaler på Aker Brygge. Onsdag kunne Kampanje melde at også reklameveteran Paal Tarjei Aasheim gir seg etter 20 år i byrået.

Les mer: Ny McCann-topp ute: - Drømmer om å lage noe fra bunnen av

De som har fulgt McCann de siste årene vet at byrået har mistet kunder som Norsk Tipping, Storebrand, Widerøe, Ruter og Grilstad, men byrået har fortsatt store annonsører som Tine, Rema 1000 og Maarud på kundelisten.

Kampanje har vært i kontakt med disse for å høre hvordan de opplever de omfattende utskiftningene i McCann-toppen.

Tine: - Ikke godt ivaretatt
Kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen i Tine forteller at de skal ha et møte med avtroppende McCann-sjef Linda Nordheim denne uken, der hun håper å få mer innsikt i «hva som skjer, hvilken rekkefølge det skjer i, hvordan det påvirker oss, og hvordan de ivaretar oss som kunde».

Tine har i dag en rammeavtale med McCann som ble inngått i fjor høst og som har en varighet på to år.

- Det første vi skal gjøre nå er å få et overblikk i de bevegelsene som har skjedd og som eventuelt kommer til å skje, og hvordan det påvirker oss som kunde, sier Nikolaisen.

- Kan en konsekvens av dette være at dere går ut av avtalen?

- Det er altfor tidlig å si noe om.

- Har dere blitt godt informert om endringene?

- Her opplever vi oss ikke like godt ivaretatt. Dialogen med McCann har gjennom høsten vært god på de prosjektene vi har jobbet med, men informasjonsflyten rundt endringene har ikke nådd oss direkte.

- Kan være dramatisk
- Hvordan opplever dere som kunde det som skjer i McCann?

- Kreative byråer består av mennesker som skaper noe sammen, og endringer av denne typen påvirker de resultater man evner å skape. Vi er selvfølgelig spent på hvordan byrået nå evner å ivareta oss som kunde fremover. Så mange endringer på kort tid kan være dramatisk, men vi krysser fingrene for at McCann kommer helskinnet ut av det.

Rema 1000: - Ingen kommentar
Administrerende direktør i Maarud, Chris Samways, forteller at heller ikke de har blitt informert om Linda Nordheims avgang, men han ønsker ikke å kommentere hvordan han ellers opplever utviklingen i byrået.

Det vil heller ikke kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000. 

- Beklager, vi ønsker ikke å kommentere noe på det, skriver hun i en tekstmelding til Kampanje.

Les også intervju med Norden-sjef Bonner-Davies: - McCanns prestasjoner har vært skuffende