I 2016 kom samarbeidet mellom Ruter og Starcom til veis ende, og IUM ble valgt som nytt mediebyrå. Det vakte noe oppsikt da Ruter ikke valgte å benytte seg av muligheten til å forlenge avtalen med IUM etter to år, og nå er resultatet at de er tilbake hos Starcom.

Mediebyrået har vunnet kunden tilbake etter det de beskriver som en omfattende mediebyråkonkurranse. Samarbeidet omfatter alle kanaler, med særlig fokus på digitale medier.

- Starcom leverte et svært godt tilbud og overbeviste i forhandlingsmøtene. De leverte sterkt på samtlige av tildelingskriteriene vi hadde satt i konkurransen og hadde en fin rød tråd gjennom hele tilbudet. Gode og ferske referansecases, fin teamsammensetning og måten de løste oppgaven på, i kombinasjon med en sulten og offensiv tilnærming, ble avgjørende, sier Yvonne Waage, ansvarlig markedskommunikasjon i Ruter.

Ruter har en mediespending på mellom 9 og 14 millioner kroner netto i året. Kontrakten som er inngått med Starcom er for to år, med opsjon på 1+1 år.

- Vi gleder oss til å ta fatt på 2018 sammen med Starcom og håper å få til et ytterligere løft i hvordan vi kjøper og bruker mediene, spesielt de digitale, fortsetter Waage.

Ruter byttet nylig også reklame- og designbyrå.

Les mer: Ruter reiser fra SDG – kutter alle bånd til McCann-huset

- Har lagt all historikk bak oss
- Det er jo bare to år siden dere jobbet med Starcom sist, har dere ønsket dere tilbake?

- Vi hadde et godt samarbeid på Starcom i forrige periode, på samme måte som vi har hatt et fint samarbeid med IUM i denne perioden. Vi har ikke følt på at vi har ønsket oss tilbake til Starcom, direkte. Inn i anbudsprosesser må vi uansett legge alt av historikk tilbake og stille helt objektivt, sier Waage.

- Starcom presenterte også nye hovedkontakter, og ikke de samme vi jobbet med i forrige periode. Starcom vant anbudsprosessen fordi de leverte det beste tilbudet totalt sett og ikke på grunn av historikken i samarbeidet.

- Deilig at de kom tilbake
Starcom er naturlig nok stolte av å gå seirende ut av anbudskonkurransen.

- Etter en grundig prosess som har pågått i hele høst er vi ekstremt stolte av å få lov til å samarbeide med Ruter igjen. Alle som til daglig oppholder seg i Oslo og Akershus har et forhold til Ruter og vi er avhengige av å kommunisere på ulike behov med mange ulike målgrupper. Det er en herlig utfordring, og den gleder vi oss til å ta fatt på, sier Håvar Sesseng som er teamleder i Starcom.

Byråleder Peder Mittet forteller at det har vært viktig for dem å vinne Ruter tilbake.

- Det er en kunde vi har likt veldig godt å jobbe med og som vi hadde i mange år. Kontoen måtte på anbud på grunn av offentlige regler for to år siden, og vi ble valgt bort ved forrige sving, mye på grunn av pris. Det var selvfølgelig deilig at de kom tilbake hit så fort, sier han.