Fire kjente profiler fra mediebransjen går sammen og starter Maverix, et nytt fullservice reklamebyrå og produksjonsselskap for tv og strømming. Gründerne i Maverix består av Linda Nordheim, Arne Hjeltnes, Paal Tarjei Aasheim og Jan Ove Årsæther.

Les også: Linda Nordheim gir seg som McCann-sjef: - På tide å gå videre

- Vi har kompetanse gjennom hele kjeden i kommunikasjon, fra journalistikk og sosiale medier til strategi og alle former for innhold, og har store ambisjoner, sier Linda Nordheim, som nylig sa opp som toppleder i McCann.

Alle fire skal eie og jobbe i Maverix. Produksjonen er i full gang og flere selskaper er allerede inne på kundelisten.

- Det er utrolig moro å være i gang med eget selskap. Det utløser fantastisk mye god energi og vi kommer til å være kreative som aldri før. Dette har jeg drømt om lenge, forteller Paal Tarjei Aasheim, som også nettopp har sluttet i McCann. 

Etableringen av det nye byrået skjer altså kort tid etter at den tidligere McCann-sjefen, Linda Nordheim, og Paal Tarjei Aasheim, sluttet i McCann. 

Tidligere har Paal Tarjei Aasheim overfor Kampanje avvist at han kjente til sin kollega Linda Nordheims beslutning om å slutte, da han tok sitt valg om å forlate byrået han hadde jobbet i de siste 20 årene.

- At jeg skal slutte, har noen visst om en stund. Selv om jeg selvsagt har visst det lenger enn alle andre at jeg skulle slutte. Både Linda og Richard (Nordheim og den nordiske McCann-sjefen, Bonner-Davies, red. anm) har visst om dette, ja, sa han til Kampanje tidligere i januar.

Les også: Ny McCann-topp ute: - Drømmer om å lage noe fra bunnen av

Hjeltnes gjør tv-comeback
Arne Hjeltnes har jobbet ti år som sjef i Creuna, men går nå inn i tv-delen av Maverix for fullt.

- Timingen her var fantastisk god og jeg sa ja på flekken. Dette blir et kjempespennende selskap med unik kompetanse. Det at vi kan tilby både redaksjonell, journalistisk, strategisk og kommunikasjonsfaglig kompetanse gir oss et sterkt fortrinn, sier Hjeltnes.

En annen med lang erfaring fra tv-bransjen er Jan Ove Årsæther, som i fjor sommer sluttet som nyhets- og sportsdirektør i TV 2 etter 17 år for å starte for seg selv.

- Det er utrolig moro å endelig kunne fortelle om hva vi skal og hvem vi er. Det har vært jobbet hardt gjennom høsten for å stable dette på beina. Nå er vi endelig i gang og vi merker allerede at den samlede kompetansen skaper dynamitt, sier Årsæther.

- Jobber dag og natt
Selskapet holder til i start up-lokalet Mesh midt i Oslo sentrum. Navnet Maverix spiller på maverick-begrepet, som er definisjonen på en som skiller seg ut, lager sine egne regler og går sine egne veier.

- Akkurat nå jobber vi dag og natt. Selv om vi ikke har lansert selskapet før nå, så har vi en rekke oppdrag. Første filmproduksjon starter nå på torsdag, forteller Årsæther.

Da Kampanje snakket med Jan Ove Årsæther i september i fjor, hadde han etablert de to selskapene Story og Story Media. I januar i år ble Story-selskapet døpt om til Maverix Story. 

 Les også: Årsæther klar for sitt nye jobbliv - starter to nye selskap

- Jeg kommer ikke til å si så mye om dette nå. Du får bare spekulere, men jeg har ikke noe å fortelle om innholdet i selskapene. Det er for tidlig, sa Årsæther til Kampanje.

De fire grunderne har startet tre selskaper: Holdingselskapet House of Maverix, produksjonsselskapet Maverix Media og fullservicebyrået Maverix Story. Jan Ove Årsæther er daglig leder i Maverix Media. Linda Nordheim er daglig leder i Maverix Story.