Onsdag kveld sprakk nyheten om at de grønne og lett gjenkjennelige distribusjonsbilene til Marked.no blir parkert for godt fra neste uke. Det skriver Dagens Næringsliv.  

Grunnen skal være at selskapet med kjente eiere som Stein Erik Hagen, Sundt-familien og Klaveness-familien nå har opparbeidet seg et samlet underskudd på et par hundre millioner i samlet underskudd.

- Vi gjorde et fair forsøk. Det har tatt lengre tid enn forventet å få opp omsetningen, og det var mest riktig å trekke seg nå, sa styreleder Ole Vinje til DN like etter at beslutningen ble tatt i et styremøte i går.

Dermed avsluttes også det svært ferske byråsamarbeidet med Nord DDB noe som ikke var planen rett før jul.

- Vi vant kunden etter en byråpitsj rett før jul. Fire byråer var med og vi gikk smilende ut. Vi skulle akkurat til å rulle ut samarbeidets første kampanje før meldingen kom.  Nå håper vi selvsagt at de kommer tilbake ved en senere anledning. Tjenesten er en gavepakke til travle barnefamilier, og håper folk snart ser verdien i det, sier rådgiver i reklamebyrået Nord DDB, Carina Llado.

- Hvordan vil dette ramme Nord DDB?

- For Nord DDB har vi flere spennende kunder på vei inn, så dette påvirker oss i liten grad, sier hun.

Hun sier reklamebyrået ble triste over nyheten.

- Først og fremst er vi lei oss fordi det var hyggelige mennesker og spennende oppgaver. Ovenfor oss har de også opptrådd svært ryddig og profesjonelt,

- Har dere penger til gode hos kunden?

- De har vært ærlige fra start om at denne bransjen bygger for fremtiden og at det foreløpig ikke var lønnsomt. Vi er helt sikre på at avviklingen vil foregå ryddig og ordentlig, så hva angår økonomi er jeg ikke bekymret over.

- Vært ærlige:

Byråsamarbeidet mellom Marked.no og Nord DDB avsluttes før det rakk å begynne en gang. - De har vært ærlige fra start om at denne bransjen bygger for fremtiden og at det foreløpig ikke var lønnsomt, sier rådgiver Carina Lladó i byrået.

Lite lønnsomt med matvarer på nett
Marked.no ble lansert vinteren 2016 med en ambisjon om å bli en ledende aktør innen salg av dagligvarer på nett i Norge. Selskapets tre viktigste eiere er Komplett, der Stein Erik Hagens Canica Invest er største aksjonær (42 prosent), og altså investeringsselskapene Sundt og Klaveness Marine. 

Det første året for Marked.no gikk svært dårlig økonomisk. Totalt gikk de 94 millioner kroner i minus i 2016, og har tidligere ikke ønsket å kommentere forventningene for resultatet av fjoråret. Også regnskapet til Marked.nos største konkurrent, Kolonial, viste røde nedoverpiler. I følge Proff endte de med et resultat på minus 118 millioner. 

Men med ny reklameavtale var de imidlertid klare for å trappe opp konkurransen mot markedslederen Kolonial.no.

- Vi valgte Nord DDB fordi de imponerte oss med sine tanker rundt en kommunikasjonsstrategi for oss. Vi er en ukjent aktør og trenger en sterk partner som kan hjelpe oss med å bygge kjennskap til merkevaren vår. Dagligvarer på nett handler mye om å endre folks handlevaner og vi trenger en partner som har jobbet med utfordrere før, og som er sterke på merkevarebygging og kommunikasjon, sa markedssjef i Marked.no, Ida Botnevik Fjell, til Kampanje, tidligere i år.  

Flere av dagligvarekjedene har knyttet til seg reklamebyråer i kampen om de digitale matmilliardene. Kolonial.no jobber i dag med Anorak. Godtlevert.no, som nylig fusjonerte med Adams Matkasse, jobber med Something Good. Meny, som også satser på nettmat, har i mange år jobbet med byrået Kitchen.

Men det blir altså lenge til Nord DDB nå får lov å prøve seg på å endre folks handlevaner.