Etter en strategiprosess høsten 2017, har det blitt endringer i staben hos Llowbank. I prosessen satte partnerne satt seg ned og gjorde opp status - etter nesten fem år med vekst. Konklusjonen var at investeringene i personell i 2016-2017 ikke har gitt de forventede resultatene.

- Høsten 2016 investerte vi ekstra i kreative resurser, med totalt sju kreatører og to designere. Dette var en tøff satsning for et lite byrå. Dessverre fikk vi ikke skikkelig betalt for innsatsen. De kreative eller økonomiske resultatene ble ikke som forventet i 2017. Mye har gått vår vei, men det var likevel ikke godt nok, sier daglig leder Terje Banken til Kampanje.

Diskusjonene blant partnerne gikk mye på hva som måtte endres, hva det ville kreve for å lykkes, og hvorvidt alle var motivert for å gjøre det som var påkrevd. I denne prosessen konkluderte partner og kreativ leder Tore Woll at han ønsket å gjøre andre ting.

- Tore var usikker på egen motivasjon, og valgte å gjøre noe annet. Det er udramatisk, men heller ikke unaturlig etter at vi har drevet i fem år. Det er selvfølgelig vemodig å skilles, men prosessen var ryddig og vi er fortsatt gode venner, sier Banken.

Woll: - Gikk ikke som jeg drømte
Tore Woll forteller til Kampanje at avgjørelsen ble tatt i fjor høst, og at han forlot byrået i november. Han ser tilbake på fem lærerike år, ispedd mange oppturer og noen nedturer.

- Men det har aldri vært kjedelig og har gitt en erfaring jeg aldri ville vært foruten. Dessverre var motivasjonen dalende det siste året, og det eneste riktige var å forlate Llowbank, til det beste for de som skal drive byrået videre.

- Hva skyldes den dalende motivasjonen?

- Når man starter et byrå, er man alltid ekstra var for alle svingninger som skjer. Man er ekstra glad når det går bra og ekstra lei seg når det går dårlig. Jeg følte ikke det gikk i den retningen jeg hadde drømt om, og da er det mye mer «fair» at det kommer noen andre inn og driver videre. Det er både for Llowbank sitt beste og for mitt beste.

Woll hadde fem år bak seg i McCann da han var med å etablere Llowbank, men han tar ikke på seg jobben med å gjenreise byrået, der hele ledergruppen nå er ute.

- Det hadde vært helt mirakuløst om jeg fikk den forespørselen, ler Woll.

Han avslører at han drømmer om å starte for seg selv - igjen - men mer vil han ikke si om sine framtidsplaner.

Saken fortsetter etter bildet.

Nytt team: Når Ida Fjeldbraaten (til høyre) blir partner i reklamebyrået Llowbank, blir hun også ny team-makker for Tone Humblen (til venstre). Foto: Llowbank.

Fjeldbraaten ny partner
Nå hentes Ida Fjeldbraaten inn som ny partner i Llowbank, og blir tredje kvinnelige partner av totalt seks. Hun har vært tilknyttet byrået på frilansbasis det siste året, men trer nå inn som partner og tekstforfatter, og skal jobbe i kreativt lederteam med Tone Humblen.

- Jeg har jobbet for meg selv i noen år nå og trivdes såpass godt med det at jeg så for meg at jeg ikke skulle tilbake i reklamebransjen igjen. Men da Tone Humblen ringte i fjor og spurte om jeg ville jobbe med litt henne på frilansbasis ble jeg nysgjerrig, og etter noen pitsj-seire og gøyale jobber, så har jeg etterhvert innsett at det er med Tone og de andre i Hausmannsgate 16 jeg hører hjemme. Nå gleder jeg meg til å være med på å utvikle byrået og ha fine folk å feire seirer sammen med, for med dette laget har jeg allerede erfart at de kommer, sier Fjeldbraaten.

Ida Fjeldbraaten har tidligere jobbet blant annet med sosiale medier for Kongehuset og som tekstforfatter i det som den gang het Saatchi & Saatchi. De siste årene har hun drevet sitt eget byrå innenfor markedsføring av litteratur.

Samtidig som at Fjeldbraaten blir partner, rykker Tone Humblen opp i den kreative ledelsen i byrået. Totalt er det sju ansatte i byrået, som ble startet i 2012 av Tore Woll, Terje Banken og Arne-Inge Christophersen. Byrået omsatte for 22,5 millioner kroner i 2016 og hadde et resultat før skatt på 860.000 kroner samme år. På byråets kundeliste står i dag blant annet med Glasmagasinet, NorgesGruppen, Norges Skiforbund og KLP Eiendom.