Den store bulke-måneden er i full gang. For alle tall viser at dette er verstingmåneden når det kommer til bilskader. Prosjektleder Kristina Skogen i Try forteller at hele teamet ble begeistret da de fikk briefen fra DNB på deres  nye forsikringskampanje.

- Vi fikk vite at DNB skal møte de andre aktørene med et nytt grep, nemlig at alle får én bulk uten å miste bonus. Det er en drømme-brief, sier Skogen til Kampanje.

Filmen er laget av Try og produsert av Bacon. Og planen er å stå ut i et ellers idyllisk reklameunivers denne julen. Til tonene fra Sølvguttenes «Glade Jul» får man et overraskende brutalt innblikk i hvorfor det kan være lurt å forsikre bilen sin hos DNB.

- De fleste sjåfører kan nok kjenne seg igjen i at det ikke finnes ikke noe verre sted å være enn i et P-hus i julestria, noe vi innså ga DNB den perfekte anledningen til å snakke om bilforsikring, sier Caroline Riis, som har jobbet som kreativt team sammen med Eirik Sørensen.

DNB har tradisjonelt ikke vært store på forsikring, men det er noe de ønsker å gjøre noe med nå.

- DNB er jo en svær aktør, men i forsikring er de en underdog. DNB møter bransjen ved å si at du får én bulk i året som ikke har noe å si for bonusen. Da blir plutselig forsikringskommunikasjon litt enklere, sier Kristina Skogen.

Se DNB-filmen her:


Også If med bulkefilm
DNB er ikke eneste forsikringsselskap som har tenkt på bulken. Også konkurrenten If har lansert en ny reklamekampanje, i forbindelse med at de har utarbeidet en ny bilforsikring, men her har reklamebyrået Anorak valgt en annen inngang.

If-kampanjen er bygget rundt hverdagsulykker med bil alle kan kjenne seg igjen i. Felles for ulykkene er at de krever skademelding, tegning og beskrivelser. Men, så er spørsmålet om det er bryet verd å melde skaden, hvis resultatet er bonustap.

- Det er en aldri så liten revolusjon i bilforsikringsverden og flere av de andre aktørene i bransjen har på ulike måter fulgt opp satsningen allerede. Det betyr at mange nordmenn på tampen av 2017 har tilgang til en betydelig bedre og mer rettferdig bilforsikring enn de hadde ved inngangen av året, sier markedssjef Nina Bråthen i If forsikring til Kampanje.

- Vi har jobbet hardt for er å få ut budskapet på en enkel og forståelig måte som samtidig gir nok oppmerksomhet til at folk fester seg ved det, og fester seg ved at det er akkurat If som gjør det. Det ligger mye gjenkjenning og følelser i skademeldinger, sier rådgiver Kine Werenskiold i Anorak.

Kampanjen er utviklet i samarbeid mellom Anorak, If markedsavdeling, If Inhouse og Red Media. Lars Holthe og Peter Power er kreativt team i Anorak.

If-kampanjen skal gå på tvers av kjøpte, egne og fortjente kanaler, og en miks av radio, tv, landingsside, sosiale medier, digitale bannere, online video, PR, CRM, for å nevne noe.

Se If-filmen her: