Kampanje kan i dag offentliggjøre hvilke reklamejobber som er videre i den internasjonale reklame,- PR- og designkonkurransen Epica Awards, der verdens ledende bransjeblader og nettsteder er med å kåre de beste kreative arbeidene. Totalt er det 11 norske bidrag videre på shortlist i reklamekonkurransen Epica Awards, som juryeres av reklame- og markedsføringsjournalister fra hele verden.

Se alle norske shortlistbidrag nederst i denne saken. 

Og i år er det et nytt byrå med i kampen om Epica-prisene; De tidligere Try-ansatte i byrået Morgenstern har to bidrag videre på shortlist; reklamefilmen «Wingsuit» for Finn.no og utendørs-kampanjen Frivillig.no «Coffee with a stranger».

Se filmen «Wingsuit» her.

Kampanjen byrået har laget for Frivillig.no har allerede rukket å vinne den internasjonal utendørsprisen til JCDecaux «Innovate of the Month», så når Kampanje kan fortelle byråleder Ole Hustad i Morgenstern om Epica-shortlist, blir han selvsagt glad.

- Det at denne kampanjen vinner i JCDecaux-konkurransen  er et lite bevis på at den har noe å gjøre i andre konkurranser. Og at du ringer nå, beviser jo akkurat det. Denne jobben har blitt et bra, lite visittkort - som viser at vi kan få til god historiefortelling for en kunde som ikke bødvendigvis har de store budsjettene, sier Hustad til Kampanje.

Den humoristiske reklamefilmen «Wingsuit» som byrået har laget for Schibsteds rubrikktjeneste Finn.no er også en jobb de er stolte av.

- Internt er vi stolte av denne jobben og den har også fått mye anerkjennelse fra publikum. At den nå er på shortlist i en internasjonal reklamekonk er veldig hyggelig. Jeg vet at filmen gjør god jobb for kunden. Finn er jo inne i et fantastisk år, og det vi har gjort mefd reklame har vært et viktig element, tror han.

Fornøyd:

Markedsdirektør Janne Jacobsen i Finn.no forteller at deres kommunikasjonskonsept bidrar til de gode resultatene. - 2017 er virkelig brukthandelens år. 5,4 millioner objekter er annonsert på Finn torget så langt i år. En vekst på 16 prosent og rekord, sier hun til Kampanje.

Finn: - Stor stas
Hos Finn bekrefter markedsdirektør Janne Jacobsen at de er strålende fornøyd med konseptet som nå har kjørt i tre år.

- Det er selvfølgelig stor stas å komme på radaren i en internasjonal reklamekonkurranse! Det er tredje året vi kjører på dette konseptet og det er gøy å se at vi klarer å fornye oss og levere gode resultater, sier hun til Kampanje.

Dette er første gangen byrået sender inn til en internasjonal reklamekonkurranse.

Try leder an
Det er likevel reklame-sluggeren Try som har det største antall norske vinnerlodd. Byrået er videre på shortlist med seks bidrag; Tine, Norwegian, Talkmore, Vinmonopolet og to for DNB.

Trys datterbyrå Pol har i likhet med Morgenstern to bidrag med på shortlist; og begge disse er for Audi. Det ene shortlistbidraget er «Sandbox», som allerede har rukket å vinne mange priser i kreative konkurranser. Pols andre shortlistbidrag er «Electric story» for samme kunde, og det er første gangen byrået har sendt inn denne jobben til en konkurranse. Det siste norske byrået som er videre på shortlist, er SMFBs Game of Thrones stunt «Winter is coming» for Ikea.

Juryprosessen i Epica Awards starter neste uke og deles ut samme uke under er prisutdelingsseremoni i Berlin. Kampanje har i alle år vært den norske representanten i juryen.

Byrå Annonsør  Arbeider
Try Tine «Hard knock life»
Try Talkmore «Grandma loves mambo»
Try Norwegian «Just like the movies»
Try DNB «Artist»
Try DNB «The big weep»
Try Vinmonopolet «Please!»
Pol Audi «Electric story»
Pol Audi «Enter Sandbox»
Morgenstern Finn.no «Wingsuit»
Morgenstern Frivillig.no «Coffee with a stranger»
SMFB Ikea «Winter is coming»