Den norske artisten, DJ-en og produsenten Alan Walker kan skilte med 2,7 milliarder visninger på sin YouTube-kanal, som er en av Nordens største.

Nå har Walker og hans management Mer Recordings og Bad Taste Empire signert med Youtube-nettverket United Screens for å håndtere Walkers YouTube-kanal og musikkrettigheter på plattformen.

- Alan Walkers historie og hele fundamentet hans som artist er basert på den nære kontakten han har med sine fans. Alt startet på YouTube, fra hans første introduksjon til musikkproduksjon til hans første lansering som 15-åring i Bergen, sier Yonas Aregai, manager og partner i MER Recordings, i en pressemelding.

YouTube er like viktig for Alan Walker nå som verdenskjent artist som da han satt på gutterommet og produserte musikk.

- YouTube har stor betydning for Alan, både som plattform for å kommunisere og interagere med sine fans, i tillegg til å være en genial markedsføringsplattform. Derfor er partnerskapet med United Screens et viktig steg videre, sier han.

Med hitsingelen «Faded» ble han en av de første DJ-ene og produsenter til å  passere én milliard visninger på YouTube. Musikkvideoen til «Faded» ble tidligere i år ble utropt av YouTube som en av de ti mest sette dansevideoene noensinne. 

I forrige uke ble det kjent at bergensartisten trakk seg årets fredspriskonsert,

«Artisten har i dag med tungt hjerte meddelt Nobels Fredspriskonsert og for konserten at han er dessverre nødt til å kansellere den annonserte opptredenen under årets Nobelkonsert i Oslo, 11. desember», het det i en pressemelding fra Walkers plateselskap MER som VG har fikk tilgang til.