Det reklamebyrået som gikk på den største smellen i årets Byråprofil, er uten tvil McCann, som faller fra femteplass de delte med Schjærven i 2016 til en urangert plass på listen – altså utenfor topp ti.

Byråleder Linda Nordheim i McCann innrømmer at de er skuffet over årets plassering.

Les også: Her er alle vinnerne og taperne i Byråprofil 2017

- Det viktigste er å være bra
- Dette har vært et år med omstrukturering i McCann, Og et år hvor vi har brukt tid på å få på plass de rette menneskene og få en riktig rigg. Nå er vi klar for de neste kampene, bedyrer hun

- Det viktigste er ikke å være nummer én eller nummer ti på en sånn rangering. Det viktigste er å være bra. Det er klart at det ville vært hyggelig å vinne eller vært på pallen, da hadde vi vært superglade. Men jeg lover at det året som kommer skal vi i hvert fall sørge for å være et byrå med en tydeligere stemme. Det har vi og jeg vært mindre god på, men vi har vært bevisste på at det er andre ting som skal være på plass først, sier hun til Kampanje.

Les også: Rema 1000 løftet McCann, men taper fortsatt penger

- Vi har ikke grått i dag
Fremover tror Linda Nordheim at byråer må ta grep for å vise effekten av kommunikasjonsarbeidet. Og i den sammenheng har hun latt seg imponere av Kitchens initiativ med å satse på en effekt-bok.

- Den neste kampen blir å styrke seg voldsomt på å vise effekten av kommunikasjonen. Kreativitet ligger alltid i bunnen, men det kommer stadig større krav om innsikt og å sørge for effekt. På det feltet synes jeg er Haakon Dahl og Kitchen har posisjonert seg utrolig smart med sin effekt-bok. Kravet fra kundene nå er at de skal se hva som skjer med hver krone de investerer, sier hun.

- Så McCann har ikke gitt opp?

- Nei, vi har slett ikke gitt opp! Vi har heller ikke stått og grått i dag, men det som skal sies at når man får et slikt resultat tenker jeg: «Nå skal jeg faen meg vise dem», så lysten til å bevise kommer. Man kan aldri hvile på noen laubær, med mindre du heter Try, sier hun.

- Sykt imponerende av Try
For hun bedyrer at det står stor respekt av det Kjetil Try og hans byrå har fått til de siste 15 årene.

- Jeg synes det er sykt imponerende av Kjetil Try. Både Try og Pol har en særposisjon i forhold til å skape fantastisk kreative løsninger, og de har noen av de aller flinkeste kreative teamene. Så Kjetil Try kan invitere meg på en kaffekopp og fortelle meg oppskriften på hvordan man vinner Byråprofil 15 år på rad. Jeg tar med glede imot oppskriften, avslutter hun.

Les også: Ny storeslem fra Try - vinner Byråprofil for 15. gang