Trigger- sjef Bente Kvam Kristoffersen vil at bransjeforeningene i reklame- og kommunikasjonsbransjen skal sette av tid til å rydde opp og tenke nytt i forhold til hvordan byråer blir satt i båser og måles opp mot hverandre. Hun om det.

Try er mest kjent som et reklamebyrå og er selvsagt svært stolte av å vinne «Årets Byrå» i konkurranse med alle byråer som jobber med kommunikasjon og teknologi i Norge. Det motiverer til fortsatt innsats og kontinuerlig endring. Men hadde vi lagt vondviljen til, kunne vi også sagt at betegnelsene ikke fullt ut dekker det vi driver med. Fordi vi konkurrerer innenfor mange sjangere. Om oppdraget heter strategi, management consulting, forretningsutvikling, PR eller digital strategi, spiller egentlig ikke så stor rolle. Vår inngang til å finne gode løsninger som finnes i skjæringspunktet mellom teknologi, strategi og kreativitet. I denne konkurransen møter vi andre typer selskaper enn tidligere, og navnet på oppdraget er ikke nødvendigvis reklame.

Er det da et problem at vi, som av de fleste fortsatt defineres som reklamebyrå, vinner reklamepriser? Nei, selvsagt ikke. Like lite som det er et problem for en bensinstasjon å fortsatt bli kalt for nettopp det - selv om de sannsynligvis like gjerne kunne blitt kalt kiosk, bakeri eller EL-stasjon, eller like lite som det er et problem for General Electrics å forklare at de driver med veldig mye annet enn elektrisitet.

Det viktige er derimot å ha en organisasjon som stadig endrer seg og som tilpasser seg for en ny tid for å møte fremtiden. Vi tenker ikke at vi skal bruke ett år for å endre og tilpasse oss, for så å satse nytt. Endring og tilpasning må gjøres kontinuerlig, hver dag.

Som eksempel på endring har Try de siste årene fått mer enn 50 nye medarbeidere. De kommer fra mange ulike miljøer innen teknologi, rådgivning og design. Det er derfor vi er en del av et miljø med snart 70 digitale spesialister på ulike felt. Det ligger også mye endring i å starte vår egen hovedkonkurrent, Pol.

I en verden hvor oppgavene blir stadig mer komplekse, og alle konkurrerer med alle, bør det ikke være viktig for bransjen å bruke tid på å definere hvilken bås man skal settes i. Fokuset bør heller være på hvilke oppgaver man skal løse for kunden. Om vi på et tidspunkt også blir med i konkurransen om årets utviklingsbyrå, som nå er båsen Trigger liker best, vet jeg ikke. Men jeg tviler på at dette er en oppklarende kategori for andre enn Trigger selv.