For noen uker siden ble det kjent at WPP-toppsjef Sir Martin Sorrell ga klar beskjed til alle konsernets byråer om å droppe den europeiske, kreative konkurransen Eurobest, som har samme eier som den internasjonale konkurransen Cannes Lions. Sorrells budskap var at man skulle trekke alle innsendte bidrag, ikke takke ja til å sitte i jury og heller ikke stille opp som foredragsholder.

Les også: Sorrell ber byråer trekke seg fra reklamekonkurranse

I fjor proklamerte kommunikasjonskonsernet Publicis at de trakk seg fra alle kreative konkurranser i ett år, blant annet fordi de mente slike koster for mye. Konkurrenten WPP har vurdert det samme, men er i forhandlinger med Ascential, som eier de to festivalene/konkurransene.

Og nå får altså denne situasjonen konsekvenser for norske juryplasser, siden Eurobest kutter dramatisk ned i det totale antall jurymedlemmer. Fra Norge skulle det egentlig være tre jurymedlemmer representert i Eurobest, nå er dette redusert til kun ett medlem.

- WPP-situasjonen betyr at vi har blitt nødt til å redusere antall jurymedlemmer under Eurobest i år, sier Jury Director Lisa Berlin i en e-post som er sendt til Capa, som representerer Cannes Lions og Eurobest i Norge.

Det blir Ester Hjellum fra Try som kommer til å være Norges eneste jurymedlem når Eurobest går av stabelen i London siste uken av november.

- Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at jeg hadde blitt plukket ut til å representere Norge i Eurobest-juryen! Det er lenge siden jeg har sittet i en internasjonal jury, så jeg er superspent på hvem jeg skal sitte sammen med og hvilke jobber som er sent inn fra den europeiske bransjen. Gleder meg masse til diskusjoner og debatter! At juryeringen skjer i London er også en ekstra bonus for meg som er totalt anglofil, sier Hjellum i en melding.

Capa: - Vi er i trygge hender
Kommersiell direktør Gareth Williams i Capa er skuffet, men er ikke redd for at dette betyr at de norske vinnersjansene reduseres.

- Selv om Norge i år kun har ett jurymedlem, er vi i trygge hender siden det er Esther som skal representere de norske fargene. Esther er førstereis i Cannes Lions/Eurobest-sammenheng, men har vært nominert en rekke ganger de siste årene grunnet sin imponerende CV. Endelig ble det hennes tur, sier Williams.

Opprinnelig hadde Norge fått juryplass i de tre kategoriene Direct, Creative Effectiveness og Film, Print & Publishing and Print & Outdoor Craft. I tillegg hadde vi en liten sjanse om en plass i Innovation-juryen.