Norges idrettshøgskole (NIH) inviterte til sin aller første pitch denne høsten, for å velge et byrå til å bistå med kommunikasjon for studieåret 2018/2019. Kun to byråer var med i pitchen, og We Are Live (WAL) kom seirende ut av det etter å ha konkurrert mot reklamebyrået Createurene. 

- Vi i WAL er veldig fornøyd med at NIH valgte oss. Motivasjonen vår er å løfte frem det fine og unike ved NIH på en engasjerende måte, og dermed bidra til å få flinke og motiverte unge voksne til å søke og fullføre studiene ved NIH. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet, sier rådgiver i WAL, Halvor Hauge.

Tidligere har idrettshøgskolen laget alt av reklame og kommunikasjon selv, og kun benyttet seg av filmskaper Per Gunnar Fordal. Nå har de imidlertid sett behovet for kreativ sparring, og ønsker byråhjelp for å skape blest om NIH, og få flere søkere til skolen.

- Årsaken til at vi valgte WAL er deres fokus og tro på at et godt konsept kan bryte støymuren og skape engasjement. Dette trigget vår interesse, og basert på deres tidligere jobber ble vi nysgjerrige på hva byrået kunne tilføre oss. Byrået har tidligere bevist at de evner å treffe og involvere vår målgruppe, som er unge voksne alderen 19-25 år. WAL har god erfaring med Facebook og Snapchat som kanaler for engasjement og merkevarebygging, sier Lena Øien, markeds- og kommunikasjonsrådgiver i NIH.

WAL er tidligere kjent for ulike typer utendørsstunt, som da Coop og WAL lurte kaffehipsterne på Grünerløkka, og da de satte opp nødprovianter for Tines «Go’morgen»-nøttebarer rundt omkring i de største norske byene.

Torsdag ble byrået den store vinneren på Gullkorn-utdelingen med fire priser.

Les mer: We Are Live tar innersvingen på PR-konkurrenter

- Vi konkurrerer i en tøff bransje med mange forskjellige innganger og vinklinger til faget. Vi ser at vi i 2017 er på god vei til å forstå vår posisjon og hvilken rolle vi kan utfylle for kundene våre, sier byråleder Herman Mueller Stormyr.

Mueller Stormyr kan fortelle at de vokser like mye i 2017 som de gjorde i fjor, både i omsetning og antall ansatte. Byrået ble gründet i 2015 av byråleder Herman Mueller Stormyr, Andreas Borgen og Christian Bernt. Byrået omsatte for 55,9 millioner kroner i 2016, sitt andre driftsår, og hadde et resultat på 5,6 millioner.

Les også: Ergret på seg Stortinget med reklamestunt