I dag er det premiere på en ny kampanje fra Telia som fokuserer på konseptet «Music Freedom», altså fri strømming av musikk. I kampanjen har nevroinformatiker Dimitrios Adamos analysert hjernene til de tre artistene Lars Vaular, Ole Paus og Margaret Berger for å finne ut hva slags musikk de egentlig liker. Det er DDB som står bak kampanjen.

I forbindelse med kampanjen hørte artistene på låter innenfor en rekke ulike sjangre i tillegg til sin egen og de andre artisters musikk.

- Svært mange av våre kunder er lidenskapelig opptatt av musikk og  streamer mer enn noen sinne. Det er derfor viktig for oss i Telia å gjøre musikk tilgjengelig for så mange som mulig, uten at man trenger å bruke dataen i abonnementet. Men hvor bevisst er vi egentlig vår egen musikksmak? Dette ønsket vi å finne ut av. Ved å benytte oss av teknologi og forskning kunne vi finne svarene på dette, og hvem er bedre å teste dette på enn de som livnærer seg av musikken, sier markedsjef Ingvild Stubhaug-Steg i Telia i en pressemelding.

Kreativt team hos DDB har vært Torstein Søreide Skogedal og Thomas Larsen Eltvik.

- Vi var litt usikre på om vi på vitenskapelig vis faktisk kan bevise hva slags musikk man liker, men takket være en helt krem innsats av Christian Holm-Glad og hans team greide vi å gjøre et eksperiment som Dimitios og hans team skal bruke videre i forskningsprosjektet de jobber med. Og det er jo litt artig, sier de to i meldingen.

Produksjonsbyrå har vært Bacon OSL med Christian Holm-Glad på regi.

Se filmen her: