Paal Fure slipper til byrålederen i Carat, Pelle Stensson, som sjef for alle Dentsu-byråene i Norge. Stensson får dermed hovedansvaret for byrågruppen som består av Carat, Vizeum, iProspect, Isobar og MKTG, i tillegg til Amnet, Dentsu DNA og trading i Norge.

Fure på sin side fortsetter i sin nordiske lederrolle, og vil samtidig ha hovedansvaret for Dentsu Aegis Network Norge med «et utvidet fokus på forretningsutvikling og oppkjøp» innenfor både «plattformer og teknologi».

- Jeg vil fortsatt være ansvarlig for Dentsu Aegis i Norge, og kommer fortsatt til å ha min arbeidsplass i Oslo. Med denne organisasjonsendringen, og med Stensson som ansvarlig for konsernets byrågruppe, kan jeg imidlertid lettere fokusere på å realisere våre strategiske mål frem mot 2020. Samtidig får jeg bedre tid til å vurdere nye forretningsområder, fremtidspotensiale og mulige oppkjøpskandidater, sier konsernsjef Paal Fure.

På spørsmål om hva han ser for seg av oppkjøp svarer Fure følgende: 

- Ja, vi har konkrete planer på å styrke oss både i Norge og i Norden for å sikre vår strategi. Gode eksempler på tidligere oppkjøp er Outfox i Sverige, Magnetix i Danmark eller Merkle i USA. Markedet er i konstant utvikling og vi vurderer flere retninger, både innenfor det eksisterende markedsmiljøet, innenfor teknologi og data men også innenfor nye områder som vil gi oss økonomisk drahjelp og faglige synergier, sier Fure. 

Dentsu Aegis Network er Norges og en av Nordens ledende byrågrupperinger og hadde i 2016 en omsetning samlet for gruppen på over tre milliarder kroner for første gang og over 200 ansatte.

Les også: Dentsu Aegis vokser for fjerde år på rad - krysser tre milliarder i omsetning

- Markedet endrer seg kontinuerlig og i høy fart. Vi må derfor fokusere enda mer på fremtiden i forhold til nye forretningsområder, byråenes posisjon og konkurranseevne for å kunne gi våre kunder den beste rådgivningen. Derfor vil Pelle Stensson trå inn i rollen som leder for hele byråvirksomheten vår. Det vil styrke både byråenes nåværende posisjon og fremtidige muligheter, fortsetter Fure.

Endringene fører altså til at Pelle Stensson slipper byrået han har ledet i fem år. I denne perioden har Carat ifølge Stensson «hatt en formidabel utvikling både i posisjon, attraktivitet i markedet og finansielt». Carat er i dag Norges klart største mediebyrå.  

- Pelle Stensson har i lang tid bevist at han gjennom faglig tyngde, stort kundefokus, høyt engasjement og evnen til å bygge velfungerende prestasjonsgrupper, har gode forutsetninger for å skape en fremtidig positiv vinnerkultur ikke bare i Carat, men i hele Dentsu. Dette blir bra, sier Fure.

Selv sier Stensson at han er «veldig ydmyk for oppgaven».

- Men dette blir gøy, og jeg gleder meg veldig. Våre byråer har dyktige ansatte og ledere, og jeg ser frem til å bidra i alle deler av vår virksomhet. Det viktigste for oss er å gi kundene god rådgivning og de beste løsningene, slik at de lykkes i sine respektive markeder, sier Stensson.

Stensson begynner formelt i jobben mot slutten av året, men han er allerede i gang med noen oppgaver, i tillegg til jobben som nåværende Carat-sjef. Pelles to første oppgaver er å sluttføre prosessene med å ansette ny leder i Vizeum og sin egen erstatter i Carat.

- Du har tidligere sagt at du liker å jobbe ute hos og med kunden. Blir det mindre tid det nå med ditt utvidete ansvar?

- Jeg brenner virkelig for å jobbe med kunder, og uten å være tett på kunder er det umulig å lede en så stor byrågruppe som Dentsu fordi man mister forståelsen for markedet. Jeg kommer derfor å fortsette å bidra på strategisk nivå med utvalgte kunder. Dette må jeg prioritere på tross i den nye rollen som administrerende direktør for hele byrågruppen. Å jobbe med kunder er viktig både for å kunne gjøre en god jobb som leder og for å bli «litt ekstra» motivert for egen del, sier Stensson.