Norges Sjømatråd har gått gjennom sitt globale byråoppsett og går nå fra mange lokale byråer til å ha kun fire byråer fra 2018.

- Vi skal bygge norsk sjømat som en sterk global merkevare, og da trenger vi et globalt konsept og byråoppsett på tvers av landegrensene. Derfor har vi nå valgt å gå fra en desentralisert byråstruktur til en sentralisering med hovedfokus på hub i Oslo, supplert med PR-hub i London, forteller Kristin Pettersen, direktør for markedsføring i Norges Sjømatråd i en melding.

Derfor velger Sjømatrådet å gå fra flere lokale byråer i sine markeder og utelukkende satse på fire byråer: Vizeum, Try, Splash og WergelandApenes/FleishmanHillard.

Tidligere har Sjømatrådet jobbet med byråer som Mindshare, PR-operatørene, Apeland og Jimmy Royal. 

I meldingen heter det at «den nye strukturen gir mulighet for en enhetlig styring av kampanjer og aktiviteter på et helt annet nivå enn Sjømatrådet hatt mulighet til tidligere».

- Det har vært en omfattende prosess, med finale mellom verdensledende byråer som også har sterke team i Norge. De valgte partnere har til felles at de har erfaring fra prosesser hvor sentralisering har funnet sted, og har tatt norske merkevarer ut i det internasjonale markedet, sier Pettersen.

Norges Sjømatråd har brukt rundt 40 millioner kroner i året på å markedsføre merkevaren «Godfisk» i Norge, men i år ble budsjettene halvert og antall kampanjer som har ligget på rundt ti-tolv blitt færre, kunne Sjømatrådet fortelle Kampanje tidligere i år. 

Les også: Må snu sjømat-nedtur med reklame-kutt

Håpet er at valget om å kutte ned på antall byråer vil gi en synergieffekt og besparelser. I tiden fremover skal Sjømatrådet i samarbeid med byråene i større grad posisjonere seg rundt opprinnelse og i mindre grad bygge kategori ute i markedene.

- Vi skal få forbrukere i alle land å velge norsk sjømat, fordi det rett og slett smaker bedre takket være den fantastiske kalde naturen, menneskene og det bærekraftige håndverket som ligger bak, sier Pettersen.