Etter mange år som strategisk rådgiver for blant annet TV 2, starter Fredrik Geelmuyden opp et helt nytt selskap som skal hete Storylounge. Med seg på laget har fått tv-produksjonstoppen og tidligere Monster-gründer, Olav Øen samt sjefen i tv-produksjonsselskapet Nice One, som er et søsterselskap av Monster, Thomas Houge

- Vår ambisjon er å ta en tydelig posisjon i skjæringspunktet der kommersiell forretningsutvikling møter kreativ historiefortelling. Storylounge skal utvikle unike kommersielle konsepter, opplevelser og merkevarehistorier for annonsører og distributører, sier Fredrik Geelmuyden.

Han kaller det nye selskapet for «et konsepthus» som «skal utvikle unike kommersielle konsepter, opplevelser og merkevarehistorier for annonsører og distributører av medieinnhold», det være seg Canal Digital, en kommersiell aktør eller TV 2. 

- Gjør du en oppgave for en tv-kanal, så vil den være veldig forskjellig fra en jobb vi gjør for en kommersiell merkevare, sier Geelmuyden.

Men de tre har også fått med seg utviklingen der stadig flere merkevarer og annonsører ser på seg selv som mediehus og lager mer og mer eget innhold.

- Men Storylounge skal altså jobbe med prosjekter sugd fra eget bryst?

- Begge deler. Men egne ideer ligger veldig i ryggraden min, sier Olav Øen, som blant annet har produsert «Halvbroren» for NRK.

- Voldsomt press på finansiering
Øen, som de siste tre årene har jobbet som daglig leder i Feelgood, mener den nye tilnærmingen er mer og mer etterspurt av kundene både på medie- og annonsørsiden.

- Etter et langt liv i produksjonsbransjen, har jeg sterk tro på at det vi nå skaper er riktig i forhold til omstillingen vi ser i mediebransjen. Det er et voldsomt press på finansieringen, samtidig som det skal produseres mer og mer innhold, sier han.

Øen sluttet formelt som sjef i Feelgood før sommeren, men har ikke jobbet i selskapet, som nylig ble kjøpt av Monday og Lasse Hallberg, siden april.

- Så nå kaster du den kunstneriske friheten på båten?

- Det er en stor misforståelse det der. Du har aldri full kunstnerisk frihet fordi du jobber under rammer. Du har en kunde der også enten den heter NRK eller TV 2. Jeg mener vi kan lage filmer, serier, dokumentarer eller kortfilmer for nett med så høy kvalitet at vi kan stå inne for det etterpå. Det er ikke kunst eller kommers, det er en fantastisk blanding, sier Øen.

Les også: Hallberg og Giertsen møtes igjen - Monday kjøper Feelgood

Tidligere Monster-kamerater
Både Geelmuyden og Øen kjenner hverandre fra før gjennom tiden i Monster og Feelgood. Geelmuyden var blant annet rådgiver for Monster og senere Nice da produksjonsselskapet Øen etablerte sammen med Trond Kvernstrøm først ble solgt til Capman og deretter MTG.

I dag jobber Trond Kvernstrøm i hybridselskapet The Oslo Company, som skal krysse det beste fra tv-verden med det beste fra reklameverden, kanskje ikke så ulikt det Storylounge i dag skal gjøre?

- Det er en bransjeglidning og vi tror det er mulig å ta en posisjon i dette markedet og bygge et miljø her, sier Geelmuyden.  

- Er dette et nytt The Oslo Company?

- Nei, det er ikke det. Jeg kjenner Trond Kvernstrøm godt fra årene som rådgiver i først Monster og Nice og deretter i TV 2, men jeg opplever at The Oslo Company er mer et reklamebyrå som skal forene det beste fra reklame og tv-produksjon og jobbe med de uttakene der. Der er Trond Kvernstrøm og Christian Steen (partneren til Kvernstrøm i The Oslo Company og tidligere sjef for reklamebyrået SMFB, red. anm.) kjempeflinke, men vi skal være et konsepthus der kommersiell forretningsutvikling møter kreativ historiefortelling, sier Geelmuyden.

- Bedre på rådgivning og innsikt
Geelmuyden mener Storylounge sitter med mer kompetanse på rådgivningsdelen der selskapet også får med en tredje likestilt partner i Thomas Houge. Også han med erfaring fra Monster-systemet som leder av det nye selskapet Nice One.

- Både Thomas Houge og jeg har erfaring fra innsiktsbasert forretningsutvikling og det vi gjør nå er å forene tankegodset som ligger i konseptutviklingen med det å fortelle gode merkevarehistorier. Vår tese er at enten det er distributører, annonsører eller sterke merkevarer, tror vi at du treffer planken bedre ved å ha innsiktsbasert tilnærming, sier Geelmuyden.

Også Thomas Houge slutter dermed i jobben Nice One for å bli med på reisen i Storylounge.

- Jeg slutter i Nice One og Monster etter å ha vært der i to år. Nå er det all in i Storylounge og jeg skal bli med å bygge dette selskapet her. Jeg brenner veldig for konseptutviklingsbiten. Det handler om å identifisere de viktigste historiene som ligger i merkevaren eller hos kunden, sier Houge.

- Men er det ikke det et reklamebyrå gjør da?

- Ikke slik vi ser det. De jobber mer med kreative uttak. Vi jobber med reklamebyråer i dag og da jobber de med kommunikasjonsplattformen og den kreative plattformen, men det vi skal gjøre er å utvikle kommersielle konsepter og fortelle en historie som kommer igjennom støyen og som ikke er reklamefilm, sier Houge.

Les også: Houge blir sjef i nytt Nice-selskap

- Content marketing med andre ord?

- Det også, men vi må bort fra produktplasseringsbiten som herjer sterkt fortsatt. Det må bli mer integrert i en mye rikere historie. Såpemerket Dove har en produksjon der ute i dag som jeg opplever er en klokkerent i forhold til hvordan vi tenker, sier Houge.

- Det er ikke rakettforskning
De tre gründerne mener de med sin bakgrunn har mer til felles med konsulenthusene til Deloitte og Accenture enn et reklamebyrå, tv-produksjonsselskap og content-byråer.

- Det begynner å bli mange aktører som beveger seg i dette landskapet. Min jobb har hele tiden vært å jobbe bak sceneteppe med forretningsutvikling og strategiarbeid, sier Geelmuyden og Storylounge skal være et tverrfaglig miljø med strategiske rådgivere, konseptutviklere, historiefortellere og produsenter, sier Geelmuyden.

Selskapet har vært operativt fra 1. august med base på Briskeby i Oslo, og flytter inn i egen lounge i President Harbizgate 4. den 1. november.

- Det er ikke rakettforskning det vi skal gjøre, men konstellasjonen oss i mellom gjør at vi mener det er plass til Storylounge. Da jeg var med å starte Monster var det jo ikke en genial tanke å starte produksjonsselskap, men det var mer konstellasjonen som gjorde at det ble en suksess, sier den erfarne tv-produsenten.

- Dere har ork og krefter til å starte opp igjen som tidligere gründere?

- Da jeg var 40 og startet Monster så tenkte jeg at det er nå jeg må gjøre det, men så dytter man kanskje litt på pensjonsalderen. Men jeg snakket om at jeg tror jeg har tre stykker inni meg, og nå har jeg hatt to, sier Øen.