- Vi startet en reklamepitsj før sommeren og vi håper å lande før høstferien, sier Seat-direktør Tor Anton Bjørge i Seat til Kampanje.

Les også: Bjørge blir sjef når bilmerket Seat relanseres i Norge

Det var i sommer det ble kjent at Tor Anton Bjørge fikk jobben som sjef når det Spania-baserte bilmerket skal relanseres på det norske markedet etter ti år. Bjørge kom fra stillingen som markedssjef i Harald A. Møller som er norsk importør av Seat.

- Hvor mange byråer har du tatt med inn i byråkonkurransen?

- Vi har invitert inn seks ulike byråer til presentasjon og samtaler, sier Bjørge.

Hvilke byråer det er snakk om vil ikke Bjørge opplyse om, men etter det Kampanje erfarer er det snakk om Try, DDB, Anorak, The Oslo Company og Schjærven. 

- Nei, det vil jeg ikke si, men vi er et nytt merke og vi skal gjøre ting annerledes. Vi skal utfordre de etablerte og det er viktig at vi får et byrå som kan være med oss på denne reise. Derfor har vi valgt litt ulike byråer inn i pitsjen.

- Trenger offensive partnere
Det er altså mer enn ti år siden Seat forsvant fra det norske markedet på grunn av sviktende salg.

- Blir dette et stort oppdrag?

- Vi blir ingen stor kunde, men vi tror vi blir en veldig synlig kunde for byrået. Vi tror vi blir en spennende og interessant kunde å ha på kundelista, sier Bjørge.

Harald A. Møller skal ha lagt store planer i forkant norgeslanseringen for det bilimportøren mener er «et merke i medvind».  Bjørge er nå i full gang med å bygge opp en organisasjon.

- Vi har tre søknader ute og vi skal bli fire personer. Vi blir en liten organisasjon som trenger offensive partnere, sier han.

Sist gang Seat hadde reklamebyrå var Bates som hadde kontoen og det var kjente profiler som Thorbjørn Naug og Lasse Polmar som stod bak reklamen som vant flere priser på begynnelsen av 2000-tallet.

Les også: Norsk Seat-reklame best i verden

- Jeg kjenner folk i alle byråene
I kampanjene den gang ble det spilt mye på fart og det ble blant annet satt opp egne fartskilt. I Østfold hadde enkelte veiskilt med fartsgrense 100 fått skilt med «Sponset av Seat» på seg. Skiltet «Ikke sponset av Seat» er hengt opp på noen fotobokser i området. Målet med stunt-kampanjen er å spille på trekk ved bilen som motorstørrelse og fartsglede.

- Det ble blant annet satt opp egne fartsskilt med fartsgrense 120. Merket var veldig synlig den gangen, sier Bjørge.

Les også: Ulovlig Seat-kampanje fra Bates

Bjørge har jobbet med mange forskjellige reklamebyråer opp gjennom årene og har hatt et nært forhold til reklamebyråer som Try og DDB i jobber som markedssjef i Volkswagen og SAS. Han understreker at hans relasjoner til disse byråene ikke vil spille inn i pitjsen.

- Jeg kjenner folk i alle byråer, så dette ingen aktuell problemstilling, sier han.