I sommer ble det kjent av verdens største kommunikasjonsselskap WPP slår sammen mediebyråene MEC og Maxus til et nytt globalt mediebyrå.

Nå er det klart at det nye barnet skal hete Wavemaker. Ifølge en pressemelding fra hovedkontorene i London og New York henter det nye byrået forbokstaven W fra morselskapet WPP, mens M-en kommer fra byrågrupperingen Group M.

«Bølger skapes når media, innhold og teknologi finner sammen», heter det videre i meldingen.

Det er den ferske MEC-sjefen Cathrine Hagen som skal lede det sammenslåtte byrået, som til sammen vil ha en omsetning på mellom 500-600 millioner kroner i Norge.

- Dagen i dag er en milepæl for oss, vi har endelig fått et navn! Vi er veldig fornøyd med å ha fått et navn som faktisk beskriver hva vi tror på og skal være for våre kunder. Vi skaper de beste resultatene når media, innhold og teknologi spiller sammen og vår tilnærming til dette samspillet gir oss en unik forståelse for kundene vi representerer, sier Hagen til Kampanje.

Tilbake i 2011 og 2012 var MEC et av landets aller største mediebyråer. Mye har gått galt siden den gang og i dag er denne omsetningen redusert til 257 millioner kroner.

Les mer: Blodig i MEC - ny sjef lover bedre tall allerede i år (abonnement)

- Skal være tydelig på hvem vi er
Det nye navnet er til forveksling lik Making Waves, design- og teknologiselskapet til The North Alliance, og som gjennom en fusjon med svensk-amerikanske Nansen også har ekspandert til USA.

- Tror du likheten vil by på forvirringer?

- Vi skal være tydelig på hvem vi er og hva vi står for, og på den måten tror jeg vi vil skille oss ut med en tydelig profil. Når vi presentere vår visjon og ambisjon tror jeg på at vi skal klare å skape et tydelig skille. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Hagen.

Making Waves tar praten med sine advokater
Administrerende direktør i Making Waves, Kim Ydse Krogstad, tar ikke bølgen for at verdens største kommunikasjonsselskap lanserer et mediebyrå med et navn som er til forveksling lik deres eget.

- Det må vi se nærmere på. Vi har registrert varemerket både i Europa og USA, og må gjøre en vurdering av dette sammen med våre advokater, sier han til Kampanje.

- Hva er din umiddelbare reaksjon?

- Vi har kalt våre ansatte for «wavemakere» siden 2001, så det er klart at å få et byrå som bruker det navnet, det vekker følelser.

Making Waves har imidlertid ikke registrert «wavemaker» som et varemerke, forteller Krogstad.

- Tror du dette vil by på forvirring i markedene dere opererer i?

- Nå er vi ikke akkurat i samme bransje, så jeg er ikke veldig redd for det, men dette er noe vi må se nærmere på og komme tilbake til hvilke tiltak vi vil gjøre.

Reagerer: - Vi har kalt våre ansatte for «wavemakere» siden 2001, så det er klart at å få et byrå som bruker det navnet, det vekker følelser, sier Kim Ydse Krogstad i Making Waves. Foto: Eivor Eriksen.