Bilgiganten Audi slapp akkurat sin nyeste reklame for bruktbiler i Kina. Reklamen viser et ungt par som er i ferd med å gifte seg, men før paret kan gifte seg kommer brudgommens mor for å inspisere bruden. Brudgommens mor pirker bruden på nesa, drar i ørene og åpner kjeven hennes før hun smiler fornøyd og viser tommel opp. 

Reklamevideoen avsluttes med en Audi som kjører gjennom landskapet, og en stemme som sier «En viktig avgjørelse må bli tatt forsiktig».

Nå har flere seere reagert og blant annet kalt reklame sexistisk, men andre truer med boikotting av hele bilmerket, skriver Dagbladet.

Audi angrer
I en pressemelding i dag skriver Audi at de «sårt angrer på TV-reklamen». Der beklager de og gjør rede for at reklamen som har gått på kinesiske TV-skjermer de siste dagene, har blitt trukket tilbake fra bilprodusenten. 

- Oppfatningen som mange mennesker sitter igjen med etter å ha sett reklamen samsvarer ikke med verdiene til firmaet vårt, på noe som helst måte. De ansvarlige avdelingene har satt i gang en intern gransking av saken, slik at vi skal unngå at en hendelse som dette vil oppstå i framtida, stod det i følge Dagbladet.

Dette er reklamen kineserne reagerer på:

Les også: Pepsi trekker utskjelt reklamefilm