Reklamebyrået SMFB hadde sammen med datterselskapene SMFB Engine og SMFB Factory, en omsetning på 151,3 millioner kroner i 2016. Det er en vekst på drøye 7 prosent fra året før.

Byråinntekten falt imidlertid fra 79,4 millioner kroner til 69,6 millioner kroner, og resultatutviklingen gikk i samme retning. Ett år etter at konsernet noterte seg ny rekord med 14 millioner kroner i resultat før skatt, endte byrået opp med et underskudd på 1,3 millioner kroner. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte tallene.

- Forandringen i byråinntekten skyldes at vi har vært rigget for og vært fokusert på å levere fantastiske resultater for eksisterende kunder, men hadde en del prosjekter som var periodeoppgaver som ble avsluttet før tiden eller utsatt, sier administrerende direktør Kristian Kristiansen til Kampanje.

Han tok over jobben etter Christian Steen, som har startet The Oslo Company sammen med tidligere TV 2-direktør Trond Kvernstrøm.

Les mer: Steen slutter i SMFB

Han forteller at de med nye kunder som Græsvig-konsernet og Destination Canada, nå er på rett kjøl igjen.

- Vi går inn i 2017 med betydelig høyere fart og har god vekstprognose på topplinjen og et godt driftsresultat. Vi er tilbake der vi skal være og effekten av de grepene vi har tatt allerede viser et helt annet 2017, sier Kristiansen.

I fjor bestemte også SMFB-partnerne seg for å kjøpe ut det svenske reklamebyrået Forsman & Bodenfors, som fikk ny eier i det amerikanske byrånettverket MDC Partners.

Her ser du alle tallene til SMFB på konsernnivå*. Alle tall i millioner kroner.

SMFB 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 151,3 141 + 7,3
Driftsresultat - 0,5 14,7 -
Res. før skatt - 1,3 14 -

* Tallene inkluderer resultatene i både reklamebyrået SMFB, SMFB Engine og SMFB Factory.