Mediacom økte omsetningen med 5,6 prosent til nærmere 1,2 milliarder kroner i fjor. Resultat før skatt doblet seg til 20 millioner.

- Det mest sentrale parameteret for om vi vokser riktig, er imidlertid på byråinntekten, som økte hele 23 prosent til å runde 124 milllioner, sier viseadministrerende direktør Sten Bråthen i Mediacom.

Det er ikke lenger størrelsen på medieomsetningen som er viktigst, påpeker Mediacom-direktøren.

- Volumet er ikke lenger avgjørende
- I det markedet vi opererer i, er det ikke lenger volumet på medieformidlingen som er avgjørende, men tankene, timene og teknologien som kundene vår betaler for. Så lenge man har et volum og en bred portefølje av kunder, har man grunnlaget som sikrer kundene våre de beste medieavtalene – og den størrelsen har vi absolutt. Resten er opp til menneskene og systemene våre, sier han.

Etter 11 år hos mediebyrået Mediacom,valgte klesgiganten H&M å bytte til byrårivalen IUM i fjor. Storkunder som Landbruket og Møller valgte å bli værende hos Mediacom.

Les mer: Mediacom-sjef: - Vi får tåle noen tap

I år budsjetterer ikke Bråthen og Mediacom med ytterligere omsetningsvekst. Nå girer selskapet opp i satsingen på å utvide porteføljen av tjenester.

 - Vi ser at mange av kundene våre ønsker mer av oss, både i form av tilstedeværelse i strategiske prosesser, kreativ mediebruk og innholdsproduksjon. Dette er områder vi har vokst på, og som vi skal fortsette å utvikle, sier Bråthen.

Les også: Carat vant kampen om verdens største annonsør

Les også: Mediacom-sjef om bruddet: - Vi er veldig lei oss

Vil ikke opprette spesialistselskaper
Innholdsproduksjon, kjent som content marketing eller innholdsmarkedsføring, er blant de heteste vekstområdene. Bare på innholdsproduksjon har Mediacom i dag rundt 15 innholdsprodusenter, kreatører og rådgivere som utvikler innhold for mediebyråets kunder – alt fra å drifte kundenes sosiale kanaler til å lage reklamefilmer.

Sten Bråthen og Mediacom har ingen tro på å  opprette en rekke datterselskaper for spesialtjenester, slik flere konkurrenter har gjort.

- Helhetlig rådgiving og samspill mellom spesialister med et felles kundefokus og en felles bunnlinje tror vi er den rette veien å gå – ikke å lage en rekke spesialistselskaper for ulike områder.

Fjoråret ble også preget av at Ruben Søgaard gikk av som toppsjef til fordel for ny jobb i Schibsted-eide Finn. Ståle Gjerset overtok som administrerende direktør i Group M-byrået Mediacom.

Les mer: Ruben Søgaard slutter i Mediacom - blir Finn-direktør

Les mer: Mediacom har funnet sin nye toppsjef

Her ser du tallene til Mediacom for 2016. Alle tall i MNOK. 

Mediacom
2016 2015 Endring i prosent
Omsetning  1.191,67  1.128,09  + 5,6
Driftsresultat       19,90           9,96  + 101
Resultat før skatt       20,08         10,54  + 90,5