Los & Co går seirende ut av Statens vegvesens byråkonkurranse og blir deres nye byråpartner for de neste årene.

- Los & Co ble valgt fordi de kom best ut i vurderingen av bredde i metode og tilnærming, god kundeforståelse og oppgaveforståelse, god innsikt i vår kampanjestrategi og kreativitet og mangfold i bruk av tiltak og virkemidler, sier Ingrid Lutnæs i Statens vegvesen.

Det er Kitchen som sist hadde denne kontoen. Det resulterte blant annet i fjorårets «Del veien»-kampanje, som toppet Reklamebørsen og var blant fjorårets best likte filmer.

Les mer: Her er reklamefilmene vi liker aller best

Som offentlig anbud var konkurransen åpen for alle, men etter en prekvalifiseringsrunde der det ble stilt krav til tverrfaglig kommunikasjonskompetanse, relevant erfaring og kapasitet, ble fem store byråer tatt med videre.

De fikk løse en omfattende caseoppgave relevant for vegvesenets trafikksikkerhetsarbeid.

- Dette var et oppdrag hele byrået tente på. Flere av oss har jobbet med trafikksikkerhetsspørsmål tidligere, og vet hvor faglig krevende og spennende det er å få endret holdning og en etablert atferd. I tillegg skjer det på et område der de aller fleste av oss ferdes hver dag, og der vi er helt avhengige av hverandre. Tillitsbåndet på veien tok vi med oss inn i løsningene, sier rådgiver Christin Elvegård som blir kundeansvarlig.

Carina Laurhammer og Jan Cato Tangen blir ansvarlig kreativt team for Statens vegvesen de neste årene sammen med det kreative teamet May Linn Michaelsen og Melissa Kristiansen.

- Vi gleder oss enormt til å ta fatt på jobben, fordi det handler om å spare liv på veien. Det gjør oss spesielt stolte over å få være team på dette, sier de.

Avtalen har en varighet på to år, med opsjon på enda to år.