Mens den norske reklamebransjen er i Cannes, slipper Starcom nyheten om at landets nest største mediebyrågruppe lanserer et tredje byrå og denne gangen et nytt kreativt byrå som skal hete, New Work.  I den Publicis-eide mediebyrågruppen ligger fra før mediebyråene Starcom og Zenith.

Peder Mittet, som er administrerende direktør i Starcom og eierselskaept Publicis Media, blir styreleder i det nye selskapet «som skal jobbe tett med opphavet sitt».

- Starcom har gjort seg kjent for å ha kreativitet og teknologi som viktige drivere i våre leveranser, så dette er et naturlig neste steg for å ta det kreative til neste nivå. Vi etablerer nå et eget selskap med sin egen identitet og spennende nyansettelser, og gir dette miljøet rom til å spesialisere seg og vokse videre, sier Mittet.

- Skal New Work være et reklamebyrå? 

- Ja, et datadrevet reklamebyrå. 

En av de spennende nyansettelsene er Christian Raae som kommer fra nettopp reklamebransjen. Han kommer fra stillingen som digitaldirektør i SMFB Engine. 

- New Work handler om å skape verdi for mottakeren. I et digitalt medielandskap er det vanskeligere enn før å nå frem, og man blir fort valgt bort. Smart bruk av data gir oss muligheten til å være relevante og lage kreative løsninger på målgruppens premisser, sier Raae.

- Hva blir annerledes i din nye jobb sammenlignet jobben du hadde SMFB Engine?

- Det har vært en ære å få jobbe i SMFB-huset med så mang dyktige mennesker. Det har vært både veldig lærerikt og veldig morsomt. Min rolle der var i utgangspunktet var å styrke huset samlet sett på de digitale leveransene og i fellesskap med andre nøkkelpersoner utvikle Engine til å bli en sterk digital enhet.  I New Work kommer jeg til å fortsette å jobbe faglig og kundeansvar, i tillegg så har jag totalansvaret for utviklingen av byrået, sier Raae til Kampanje.

- Vil du si det er stor forskjell på et byrå som Engine og New Work?

- New Work har blant annet hentet kreatører fra ledende byråer og vi vil være sterke på kreativitet og vi har flere teknologer in-house slik at vi kan levere på vårt løfte om å tilby datadrevet kreativitet,sier han.

Ved lansering vil New Work telle totalt 15 ansatte og ifølge Raae vil det være digitale kreatører, teknologer, designere, rådgivere og produsenter.

- I tillegg vil vi ha en tydelig integrasjon med gruppen som består av Starcom og Zenith og vi har derfor en annen ryggrad med tanke på data, teknologi og fokus på effekt.  Det blir helt enkelt en mer samlet pakke. Kort oppsummert kan vi kanskje si at vi er en fin blanding av kreativitet eller reklame, innholdsmarkedsføring og performance.

Starcom la nylig frem omsetningstall som viste at byrået har en omsetning på 1,2 milliarder og er med det et av de største byråene på markedet. Selv om Zenith også skal telle er det Starcom som står for det aller største bidrag nå de to byråene legger frem en byråinntekt på 120 millioner kroner.

Selskapet jobber med kunder som Telenor, Bertel O. Steen, Storebrand, Circle K og Norsk Rikstoto noe det nye byrået også vil nyte godt av.

Les også: Nytt rekordår for Starcom - mer enn doblet byråinntekten på fem år

- New Work vil jobbe både på egne oppdrag og helt integrert på Starcom og Zenith sine kunder. Det er en fordel for kundene at vi kan løse flere ting på ett sted, samtidig som det nå blir tydeligere hvor spisskompetansen ligger, sier Mittet.