Mandag kveld var det klart for den aller første prisseremonien i Cannes Lions – ofte omtalt som et verdensmesterskap i reklame – og hele seks av kveldens priser gikk til norske byråer.

Fire av dem gikk til Trys datterbyrå Polto sølvløver og to bronseløver – alle for jobben de gjorde for fjorårets Tv-aksjon som gikk til Røde Kors kalt «25m2 Syria», der de laget et Syria-hus inne på Ikea på Slependen.

Denne jobben fikk to sølv i Promo & Activation og to bronse i PR. Samme jobb hadde også to nominasjoner i Outdoor, men nådde ikke helt opp hos utendørsjuryen.

Pol har fra før av én bronseløve fra 2015, så kveldens prisfangst femdobler byråets løveflokk.

Se filmen om vinnerjobben her:

Les også: Pol i ilden i Cannes: - Må ha troen på løver

Vinner med Norwegian og DNB
Try
stikker av med én sølvløve og én bronseløve fra kveldens prisutdeling og begge i kategorien Print. Dette er ikke en kategori norske byråer tradisjonelt hevder seg i, faktisk ble det bare sendt inn fem printbidrag fra norske byråer i år. Tre av dem havnet på shortlist og to premieres altså med løve.

Sølvløven får Try for Norwegians Brad Pitt-flørt «Brad is Single», som gikk i trykken dagen etter at nyheten om at Angelina Jolie og Brad Pitt hadde gått fra hverandre ble kjent.

Bronseløven får Try for jobben «Kåte Viralvar» for DNB, der de ga Erlend Loe fritt spillerom til å skrive om forsikringsvilkårene til en novelle. Det var bare én betingelse; han fikk bare bruke de samme bokstavene og tallene som fantes i vilkårene.

Les også: «Avtalevilkår» blir til «Kåte Virlaval» i ny DNB-film

Les også: Slik snudde Norwegian kjendisbrudd til reklamegull på 30 sekunder (abonnement)

Stopp pressen: Try og Norwegian kastet ikke bort tiden da nyheten om at Brad Pitt og Angelina Jolie hadde gått fra hverandre sprakk. Dagen etter stod denne annonsen på trykk.

Kampanje møtte Marius Aasen (Try), Egil Pay (Try) og Thorbjørn Ruud (Pol) for å snakke om årets første norske priser. Se video her:

Nye vinnersjanser tirsdag
Med seks løver så langt i år har de norske byråene allerede sikret seg like mange løver som de fikk i hele fjorårets konkurranse.

I morgen kveld offentliggjøres vinnerne i Cyber, der Pol har tre nye vinnersjanser med «The Enter Sandbox VR Experience» for Audi, og i Lions Innovation, der Pol har ytterligere én vinnersjanse med Audi-jobben.

I morgen offentliggjøres også vinnerne i Mobile og Direct, men der er det ingen norske vinnersjanser.

Les mer: Mobil reklamesmell i Cannes - ingen jobber videre i konkurransen

Tre ganger Grand Prix til fryktløs jente
«Fearless Girl» gjorde rent bord i PR, Outdoor og Glass. Siste kategori ble etablert for å premiere jobber som setter fokus på likestilling og mangfold.

Bronseskulpturen av den lille jenta som stirrer ned den berømte oksen på Wall Street ble installert i anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars i år. Det er McCann New York som står bak jobben for State Street Global Advisors.

Grand Prix i Print gikk til Miami-byrået David som har brukt ekte bilder av Burger King-restauranter som brenner til grunne i sin printkampanje for hamburgerkjeden. «Flame grilled since 1954» er budskapet.

Grand Prix i Promo & Activation gikk til «Boost Your Voice» som 180LA har laget for Boost Mobile i forbindelse med fjorårets presidentvalg. Byrået gjorde telekomoperatørens utsalgssteder til stemmelokaler for å få opp valgdeltakelsen i områder der det er få stemmelokaler, noe som gjør det tidkrevende og vanskeligere å stemme.

Fryktløs: Denne jenta har inspirert flere juryer i Cannes og har foreløpig tatt tre Grand Prix. Foto: Reuters.