I «Enter Sandbox VR Experience», som Pol har gjort for Audi, skal man bygge sin egen bilbane i en kasse med 400 kilo sand. Deretter skannes hele banen og importeres inn i en virtuell verden, sånn at man med hjelp av VR-briller og en bilsimulator kan teste ut banen man nettopp har laget.

Tirsdag kveld ble jobben premiert med ett gull og to sølv i Cyber i Cannes Lions, i konkurranse med det aller ypperste av digitale reklamearbeider fra hele verden. Den har tidligere også vunnet gull i D&AD.

- Stemningen er veldig, veldig god, sier en lykkelig Pol-gjeng i Cannes til Kampanje i kveld.

Se intervju på video her:

I tillegg til Pol, står svenske Mediamonks bak VR-produksjonen, mens Mediacom har vært mediebyrå.

Juryleder Colleen DeCourcy, som er Wieden + Kennedys globale kreative direktør, er raus med lovordene når Kampanje spør henne om hvorfor akkurat denne jobben skilte seg ut.

- Vi elsket virkelig den jobben. Vi fikk ikke inn så mange VR-jobber som vi skulle ønske, det var mest av det i filmkategorien, men jeg har store forhåpninger til neste generasjon av «Sandbox». Den setter en standard og en tone som folk bør studere veldig nøye, sier DeCourcy.

- Alle likte den
Maja Folgerø fra Pol satt også i Cyber-juryen, og selv om hun måtte gå ut av rommet når kollegaenes jobb skulle diskuteres, forteller hun at jobben ikke trengte drahjelp for å markere seg.

- Jeg tror alle likte den veldig godt fra dag én. Den var en av de jobbene det ikke var så store diskusjoner om, sier hun til Kampanje.

Saken fortsetter etter bildet.

Satt i juryen: Maja Folgerø måtte ut av rommet da arbeidet til sine Pol-kollegaer ble diskutert. Her er hun etter pressekonferansen.

Pol var ifølge Folgerø blant kandidatene som ble vurdert til Grand Prix, som er den gjeveste prisen man kan få Cannes.

- Men der var det så stor konkurranse, rett og slett, sier Folgerø.

- Men gullet henger høyt det også?

- Ja, er du gæren, og det skjønner du etter å ha sittet i juryen. Det er vanvittig vanskelig å nå opp.

Pol var også på shortlist i Lions Innovations, men der ble det ingen løver på sandkassen.

Saken fortsetter etter filmen.


Ni norske løver

Med dagens fangst er Pol oppe i sju løver, inkludert to sølv- og to bronseløver for «25m2 Syria» for Tv-aksjonen, Røde Kors og Ikea.

Morselskapet  Try har én sølvløve og én bronseløve for henholdsvis Norwegian og DNB.

Det betyr at Pol og Try med til sammen ni løver allerede har sørget for at dette blir det beste norske Cannes-året siden 2013, da norske byråer ble overøst med hele 12 løvestatuetter.

Les mer: Prisdryss over norske byråer i Cannes - fire løver til Pol og to til Try

Tre Grand Prix-priser
Det ble delt ut tre Grand Prix i Cyber. Den første av dem, «Did You Mean Mailchimp?», er laget av Droga5 i New York. De lanserte en rekke produkter, tjenester, nettsteder «WhaleSynth», «NailChamp», «MaleCrimp» og «FailChips», som alle har det til felles at navnene deres høres litt ut som MailChimp. Hvert søk på et av disse nyordene resulterte i et betalt Google-treff til selskapets nettside og spørsmålet «Did you mean MailChimp?».

 
«Meet Graham», der Clemenger BBDO Melbourne har gått vitenskapelig til verks for å skape et menneske som tåler å bli utsatt for et bilkrasj, imponerte også juryen og fikk Grand Prix.


Grand Prix ble det også til svenskene og RBK Communcation Stockholm, som har laget «Åland Index Initiative» for The Bank of Åland.