Pol går ut av andre Cannes-dag med hele 12 shortlisteplasseringer, seks hver for «Enter Sandbox VR Experience» og «25M2 Syria», som de har gjort for henholdsvis Audi og Tv-aksjonen. Det betyr at byrået allerede står godt posisjonert til å ta med seg priser hjem fra den franske rivieraen. I Cannes Lions deles prisene ut i form av bronse-, sølv- og gulløver, og Grand Prix til de aller gjeveste jobbene.

- Det var en veldig, veldig bra start på Cannes-uka, over all forventning, og kjempegøy at de to jobbene vi har konsentrert oss om å sende inn gjør det bra, sier kreatør Thorbjørn Ruud.

Likevel vet han hvor vanskelig det er å spå utfallet av jurymøtene i Cannes.

- Man blir fort arrestert når løvene skal deles ut, men vi må ha troen på at det blir noen løver, sier han.

Også Try og Anorak fikk plasseringer på shortlister i dag og kan vinne løver.

Få hele oversikten her: Pangstart for Pol i Reklame-VM

Kan vinne innovasjonspris
Ruud har vært kreatør på Audi-jobben. I dag var også Pol-konsulent Kjetil Botten Skogly på plass i Cannes sammen med svenske Mediamonks, som har gjort VR-produksjonen for å presentere caset for juryen i Lions Innovations, der Pol også er på shortlist. Denne konkurransen går parallelt med hovedkonkurransen i Cannes Lions og Pol er det eneste norske byrået som står i finalen, og et av 35 i hele verden.

- Først og fremst er det veldig spennende. Det er noe man går og gleder seg til og ser frem til fra den dagen man får beskjed om å gjøre det, men det er også veldig inspirerende og gøy å få være på den arenaen med en såpass spennende case som Audi, sier Botten Skogly.

- Lista ligger rimelig høyt og man vet jo ikke hva slags spørsmål man får, men det var veldig deilig at vi klarte å svare godt på alt, legger han til.

I «Enter Sandbox VR Experience» har Pol og Audi satt opp en kasse med 400 kilo sand der folk kan bygge sin egen bilbane. Når man har bygget ferdig, skannes hele banen inn i en VR-verden der det er mulig å prøvekjøre i en bilsimulator.

Spørsmålene fra juryen handlet om alt fra hvor lang tid det tar fra man skanner sanden til man kan begynne «å kjøre» (rundt 30 sekunder) og hvilke resultater kampanjen hadde skapt.

- Det aller viktigste resultatet er at vi ser at denne typen kommunikasjon skaper enda mer positive følelser for merket Audi. Det er noe vi sammen med Audi kommer til å ha mer fokus på fremover. Mye av den tradisjonelle bilkommunikasjonen, også for premiummerker, har en tendens til å bli mer og mer lik. Det å gjøre ting som skaper en emosjonell tilknytning til merket gir eksepsjonelt gode resultater, sier Botten Skogly.

Les også: Nå inntar norske reklamefolk Cannes, men færre vil vinne løver

Ble spurt om å ta med sandkassa
Dette er første gang Pol har brukt VR i en jobb.

- VR har vært i startgropen i en lang periode, særlig i bruk mot merkevarer. Det jeg tror gjør at denne jobben skiller seg ut er at man har klart å ta VR et steg videre ved at man først gjør noe fysisk før man prøver det ut i VR, sier Ruud.

- Er VR bare et nytt leketøy man tester ut eller er dette fremtiden?

- Jeg tror vi bare har sett starten på hva man kan gjøre. Når det kommer nye ting så handler det om å være tidlig ute med noe som er gøy for å få oppmerksomhet, og så må man ta det videre.

Utfordringen med å presentere en VR-jobb på et sted som Cannes er at man ikke kan gi alle opplevelsen av å prøve det. Det har Pol løst ved å fokusere på teknologien bak jobben i casefilmen de har laget.

- Vi fikk spørsmål om vi kunne ta med hele riggen ned til Cannes, men den er laget for å være på turné i Norge og bare sanden veier ganske mye. Vi stod over å kjøre hele ned, sier Ruud.

Mandag kveld blir det klart om Pol vinner i Promo, PR og Outdoor. Tirsdag offentliggjøres vinnerne i Cyber. Da vil det vise seg om Pols foreløpige eneste løve fra Cannes – en bronseløve fra 2015 – får selskap. Ruud har i likhet med mange av sine kollegaer vunnet en rekke løver i Cannes tidligere, men da som en del av Try.

- Den står ensom på hylla og drømmer om selskap i år, men vi får se, sier han håpefullt.