Kommunikasjons- og teknologiselskapet The North Alliance kan for årets første kvartal vise til et overskudd før skatt på 12,7 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Dermed begynner selskapet som teller både reklame- og teknologiselskaper som Anorak og Making Waves å tjene penger også på bunnlinjen. 

I 2016 omsatte gruppen for 985 millioner kroner og nærmer seg som Kampanje tidligere har skrevet én milliard i omsetning med et driftsresultat før av- og nedskrivninger justert for engangskostnader (ebitda) på 66,2 millioner kroner, mot 29 millioner året før.

Les også:  Høgebøl sikter mot milliarden

Men investeringskostnader og oppkjøp sendte imidlertid resultatet før skatt i null. 

- Vi er en gruppe der vi tar det aller meste av investeringene over driften, og med en slik modell blir det naturligvis mindre igjen på den nederste linjen, men vi viser likevel at vi vil levere gode marginer etter hvert. Vi har hatt en kraftig vekst, men har likevel greid en bra bunnlinje og fremover vil den styrke seg ytterligere, sier Thomas Høgebøl til avisen. 

Investeringsdirektør Tobias Karte sier til DN at han er svært fornøyd med NOAs utvikling og at «en exit innen de neste par årene trolig er et sannsynlig scenario.»

Her ser du tallene til The North Alliance for 2016. Alle tall i MNOK. 

The North Alliance 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 984,9 761,7 + 29,3
Driftsresultat 15,5 - 3,7
Resultat før skatt 0,1 -12,4