I dag tidlig ble shortlistene for de tre kategoriene Mobile, Direct og Creative Data lagt frem, og det var ingen lystig lesning for norske byråer. Ingen av de 21 innsendte, norske bidragene i disse tre kategoriene gikk videre i kampen om gjeve løver.

I kategorien for mobilreklame, hadde norske byråer sendt inn ni bidrag, her var det totalt 150 bidrag som gikk videre.

I fjor hadde McCann ett bidrag videre på shortlist i denne kategorien – for Apotek 1, men det vanket ingen løver. Heller ikke i 2015 vant vi løver i denne kategorien. 

I kategorien som heter Direct, var det sendt inn ti norske bidrag. Totalt var det 214 bidrag som gikk videre på shortlist. I fjor hadde Norge hele tre bidrag videre i denne kategorien; SMFB hadde to  - begge for Diadora og Try hadde ett - for Telenor.

Ingen av de to bidragene norske byråer hadde sendt inn gikk videre i kategorien Creative Data. Heller ikke i fjor slapp noen av de norske bidragene gjennom shortlist-nåløyet. Totalt var det 77 bidrag som er videre med i kampen om å vinne løver - men altså uten norsk innslag.

Les også: Nå inntar norske reklamefolk Cannes, men færre vil vinne løver 

I kveld blir vinnerne i Promo & Activation, PR, Outdoor og Print offentliggjort. Her har både Pol, Try og Anorak vinnersjanser. Pol står for hele 12 av nominasjonene.

Les også: Pangstart for Pol i Reklame-VM

Les også: Pol i ilden i Cannes: - Må ha troen på løver

Vi møtte Thorbjørn Ruud i Pol i Cannes etter gårsdagens shortlist-slipp. Se intervjuet her: