Tidligere i sommer ble det kjent at Group og det verdens største kommunikasjonsselskap WPP slår sammen sine to mediebyråer Mec og Maxus til et nytt globalt byrå. Spørsmålet var da om det ble Maxus-sjefen Nathalie Eyde Warembourg eller Cathrine Hagen, sjefen i Mec, som fikk jobben med å lede det nye og sammenslåtte byrået.

Les også: Byrågigant slår Mec og Maxus sammen - vil bygge opp nytt mediebyrå

I går kunne Kampanje fortelle at Warembourg allerede hadde takket til en ny jobb som administrerende direktør i Ipsos Norge.

- Jeg var høyaktuell, men jeg var ikke ledig, sa den avtroppende Maxus-sjefen til Kampanje mandag.

Les også: Warembourg forlater Maxus – blir ny Ipsos-sjef

Dermed ble det den ferske Mec-sjefen, Cathrine Hagen, som får jobben når det nye selskapet skal lanseres i januar neste år. Hagen har jobbet i Mec Norge siden 2008 i flere ledende posisjoner, deriblant som kundedirektør.

- Skal bli et globalt ledende byrå
- Det er  en unik mulighet å få lov til å være med og skape et nytt og spennende byrå med en tydelig profil . Det vil bedre tilbudet vårt til  eksisternede kunder og bli et attraktivt alternativ for kunder som er på jakt etter en ny samarbeidspartner. Ambisjonen fra vår globale toppsjef, Tim Castree, er klar – vi skal bli et globalt ledende byrå innen media, teknologi og content, sier Hagen.

Når WPP slår sammen de to mediebyråene Mec og Maxus, er det de to minste byråene i familien som blir slått sammen. Mec hadde i 2015 en omsetning på 343 millioner kroner, mens Maxus hadde en omsetning på 205 millioner kroner samme år. De to byråene vil dermed til sammen ha en omsetning på mellom 500-600 millioner kroner. 

Les også: MEC har mistet én milliard på fem år

- Maxus er sterke på områder Mec kan bli bedre på og motsatt. Men det som er likt for alle i begge byråene er den gløden og entusiasmen vi har til å være med på å skape det nye byrået og det motiverer meg, sier Cathrine Hagen

Mangler navn
Det nye selskapet har ennå ikke fått noe navn og blir så langt bare referert til som «NewCo» av Group M, men totalt så vil det jobbe rundt 50 personer i de to byråene til sammen.  

- Det nye selskapet vil gi våre kunder tilgang på de beste talentene, verktøyene, produktene og teknologiske mulighetene. Dette er en fantastisk mulighet til å skape noe nytt, sterkere og enda bedre tilbud for fremtiden, sier Martin Bentzen, viseadministrerende direktør i GroupM i Norge.

- Hva skulle du ønske barnet het?

- Det har jeg ikke tenkt på. Bare det ikke blir et kunstig sammenslått navn av typen MaxusMec. Jeg håper på et nytt navn med litt schwung over, sier hun.

I dag var hun på sommerfest med flere av sine ansatte når utendørsselskapet JCDecaux holdt party. 

- Det passer med en sommerfest nå. Det har vært veldig hektisk og mye speeddating med Maxus-ansatte. Jeg kjenner noen men det er mange nye  mennesker. 

Nye kunder på vei inn
Når den nye NewCo-sjefen Cathrine Hagen tar over det nye byrået vil det også være med to nye kunder i porteføljen. Både Statens vegvesen og Hafslund har valgt Mec til sitt nye mediebyrå.

- MEC er valgt etter en anbudskonkurranse hvor fire byråer leverte tilbud. De var best utfra en helhetsvurdering hvor både pris, kunde- og oppgaveforståelse, og innsikt i vår kampanjestrategi var blant kravene vi stilte. Vi ser fram til det videre samarbeidet, sier Ingrid Lutnæs i Statens Vegvesen.

Også Norges største strømselskap valgte Mec i konkurranse med flere andre byråer.

- MEC skilte seg raskt ut ved å sette fokus på våre utfordringer i markedet. De viste høy digital kompetanse, spesielt innenfor programmatisk og søk og ikke minst har de et faglig sterkt og engasjert team som følger opp tett. Vi er allerede godt i gang med arbeidet og flere spennende prosjekter er igangsatt, sier markedssjef Anne-Line Ottesen i Hafslund Strøm.

Administrerende direktør Cathrine Hagen i MEC er svært fornøyd med at  Statens Vegvesen og Hafslund Strøm har valgt Mec som mediebyrå.

- Vi er veldig glade og stolte over å ha vunnet Statens Vegvesen og Hafslund Strøm som kunde, sier Cathrine Hagen