Verdens største kommunikasjonskonsern WPP og deres holdningselskap Group M slår sammen mediebyråene Mec og Maxus til ett nytt byrå.  Beslutningen er tatt på globalt nivå og endringene vil først tre i kraft i neste år, kan tidligere Mec-sjef og i dag operasjonell sjef i Norge, Martin Bentzen, fortelle.

 - Dette er en global Group M-beslutning og det er for tidlig å uttale seg om hvordan fasiten blir i Norge. Men dette vil gi våre kunder tilgang på de beste talentene, verktøyene, produktene og teknologiske mulighetene. Dette er en fantastisk mulighet til å skape noe nytt, sterkere og enda bedre tilbud for fremtiden, sier Bentzen til Kampanje.

Hva som blir navnet på det nye byrået er fortsatt ikke avgjort, men det nye byrået har fått arbeidstittelen «NewCo».

- Vi gleder oss til å komme tilbake å presentere navnet og profilen på dette byrået når vi kjenner dette, sier han.

De to minste byråene
Group M er WPPs holdingselskap som frem til i dag har huset mediebyråer som Mediacom, Mindshare, Mec og Maxus. WPP er den av de store globale reklamekonglomeratene som har hatt flest byråer på det nordiske markedet foran konkurrenter som Publicis (Starcom), Dentsu (Carat og Vizeum), Omnicom (OMD og PHD) og Interpublic (IUM).

Når WPP slår sammen de to mediebyråene Mec og Maxus, er det de to minste byråene i familien som blir slått sammen. Mec hadde i 2015 en omsetning på 343 millioner kroner, mens Maxus hadde en omsetning på 205 millioner kroner samme år. De to byråene vil dermed til sammen ha en omsetning på rundt 550 millioner kroner. 

Det er særlig i Mec at problemene har vært store etter at byrået som en gang var ett av landets aller største mistet Norgesgruppen til Carat. Byrået hadde i 2011 en omsetning på nesten 1,3 milliarder. Byrået gikk med over tre millioner kroner i tap i 2015.

Les også: MEC har mistet én milliard på fem år

- Vi vet at dette blir bra
Totalt så jobber det rundt 65 personer i de to byråene til sammen, men Bentzen vil ikke si hvorvidt sammenslåingen får noen konsekvenser for de ansatte i de to mediebyråene og hvem som blir sjef for det nye og sammenslåtte byrået. I dag drives Mec av Cathrine Hagen og Maxus av Nathalie Eyde Warembourg.

- Du har jobbet lenge for Maxus-brandet i Norge. Hva synes du om WPPs beslutning om å slå sammen MEC og Maxus?

- Endring har blitt den nye valuta i vår bransjen. Både våre kunder og vi, må stadig tilpasse oss nye muligheter, det er det som gjør oss sterke og enda bedre rustet for å levere strålende tjenester. Vi er positive og skal jobbe med det videre mot januar 2018. Vi vet at dette blir bra, sier Eyde Warembourg.

Cathrine Hagen som nylig tok over som byråleder i Mec sier «selskapene er tuftet på mange av de samme verdiene».

- En sammenslåing vil gi kundene det beste vi kan by på av talenter og kompetanse. Begge byråene har hatt et godt år så langt i 2017. Vi gleder oss til å være med på skape en ny og enda sterkere organisasjon for fremtiden. Dette vil være til gavn for både kunder og medarbeidere, sier Hagen.  

Group M ønsker ikke å være med «å spekulere» om konsekvenser for «personal og ledelse på dette tidspunktet all den tid man ikke vet».

- Mye av dette vil først bli en realitet i 2018, sier Bentzen.

Lanserer nytt digitalbyrå
Det nye byrået skal på globalt nivå ledes av den globale Mec-sjefen, Tim Castree.  Samtidig lanserer Group M et helt nytt globalt mediebyrå i Norge og Norden som vil fokusere på både mediekjøp, innholdsproduksjon og teknologi, og som skal hete Essence.

Byrået ble kjøpt i 2015 og jobber globalt med kunder som Google og Nokia. 

- Vår virksomhet er i konstant endring og da må også vi endre oss. Vi er dypt engasjerte og opptatt av å forbedre våre tjenester til kundene og dette initiativet vil gi oss et større fokus, hjelpe oss med å innovere og forbedre hastigheten på tjenestene vi leverer til våre kunder, sier nordisk Group M-sjef Jonas Hemmingsen.